Rămâi conectat

Știri

Se caută cadre didactice pentru viitoare școala Waldorf din Alba Iulia

Publicat

în

Alba Iulia intentionează să între în rândul oraselor care  dezvoltă această pedagogie prin înfiintarea în anul 2017 a unei grădinite si a unei scoli (clasele 0-IV) care să răspundă nevoilor comunitătii. Cu putin timp în urmă un grup de mămici din Alba Iulia a luat initiativa înfiintării unei scoli Waldorf la Alba Iulia. În scurt timp s-a format o întreagă comunitate pe o retea de socializare în care peste 180 de părintii si-au exprimat dorinta de a-si înscrie copiii la o astfel de scoală în eventualitatea înfiintării ei la Alba Iulia.

Pedagogia Waldorf este un sistem de educatie alternativ care aduce în actul predării în mod armonios grija pentru cele trei componente ale fiintei umane: gândire, simtire ti vointă. Ea uneste gândirea analitică si sintetică, intelectul obiectiv, de lucrul consecvent, cu sens si calitativ înalt, prin intermediul simtirii artistice ti morale. Rezultatele la examenele nationale de capacitate ti de bacalaureat confirmă performantele acestui invătămant alternativ si îi conferă o pozitie egală în sistemul national de invătămant.

În România, invătămantul Waldorf este invătămant de stat, organizat de Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului, în baza Acordului General de Cooperare, încheiat în anul 1996.

Alba Iulia intentionează să între în rândul oraselor care  dezvoltă această pedagogie prin înfiintarea în anul 2017 a unei grădinite si a unei scoli (clasele 0-IV) care să răspundă nevoilor comunitătii. În acest sens s-au pus bazele Asociatiei Waldorf Alba Iulia formată din părinti care sprijină înfiintarea scolii si s-au purtat discutii importante cu administratia locală pentru o colaborare în acest sens. Pentru deschiderea scolii cele mai importante elemente sunt : spatiul, părinsii dispusi să îsi înscrie copiii la această scoală (constituiti în Asociatia Waldorf Alba Iulia) si pedagogii care să predea cursurile de tip Waldorf, alaturi bineinteles de sprijinul autoritatilor locale.

„Personal, sutin această initiativă din tot sufletul si voi face toate eforturile necesare pentru ca acest tip de învătământ să devină o optiune si pentru părintii din Alba Iulia. În momentul de fată  cel mai important lucru este să găsim educatori si profesori dornici să urmeze cursurile de specializare în pedagogia Waldorf, pentru a asigura necesarul de cadre didactice până în toamnă anului 2017. Dacă acest lucru se va întâmpla, proiectul va beneficia atât de spatiu de implementare pus la dispozitie de către Primărie cât si de sprijin logistic si financiar”.-Mircea Hava

Pentru a deveni pedagog Waldorf este necesară urmarea unor cursuri de  formare pentru cadrele didactice. Cursurile se desfăsoară o dată la doi ani iar anul acesta începe o nouă serie, atât pentru învătători si profesori cât si pentru educatoare. Cursurile pentru formarea educatoarelor se organizează la Cluj Napoca si sunt organizate pe 8 module a câte 5 zile care au loc în vacantele intersemestriale, costul unui modul fiind de 200 lei, durata totală a celor 8 module fiind de 1 an si jumătate. La fel, cursurile pentru învătători si profesori se desfăsoară tot în 8 module dar la Timisoara, costul unui modul fiind de 100 lei. În ambele cazuri cazarea este asigurată la internatele liceelor Waldorf din Cluj Napoca si Timisoara. Pentru că termenul de înscriere este 28.01.2016 , Asociatia Waldorf Alba Iulia face apel la doritori/doritoare pentru a se înscrie la aceste cursuri. Pentru a deschide grădinita si scoala în toamna anului 2017 este nevoie ca două educatoare si două învătătoare/profesoare (absolvente a liceului pedagogic) să urmeze aceste cursuri. Dacă aceste 4 cadre didactice vor fi specializate în această serie de cursuri, deschiderea grădinitei si a scolii Waldorf în toamna anului 2017 este o certitudine!   Va îndemnăm asadar să sunati cu încredere la numărul  0745071295 pentru mai multe informatii privitoare la înscrierea la aceste cursuri.  Puteti accesa deasemenea si site-ul www.waldorf.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba