Rămâi conectat

Știri

Școala Profesională Germană din Alba Iulia și-a deschis din nou porțile tinerilor care vor să învețe meserie încă de pe băncile şcolii şi vor o şansă în plus la angajare după absolvire

Publicat

în

Școala Profesională Germană din Alba Iulia și-a deschis din nou porțile tinerilor absolvenți de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în timpul studiilor liceale.

Nevoia de flexibilitate într-o economie digitală în schimbare rapidă este tot mai mare, de aceea este important ca sistemul de învățământ să se adapteze acestor schimbări. Ocupațiile curente înseamnă mai mult decât exersarea unei profesii și necesită formarea de competențe mult mai largi.

Datorită parteneriatului strâns cu autoritățile din județul Alba, Star Transmission și Star Assembly sunt parteneri și susținători ai sistemului dual. Star Transmission și Star Assembly oferă un program de învățământ dual după modelul german, care își propune să ofere tinerilor din regiunea Alba o perspectivă bună a carierei și, în același timp, să asigure generația viitoare de talente ale celor două companii.

Tinerii sunt atrași de avantajele sistemului de învățământ dual oferit de Școala Profesională Germană de la Alba Iulia, pe care îl consideră o variantă sigură și rapidă de a se angaja la finalul studiilor în unele din cele mai importante companii din zonă. Printre acestea, Star Transmission și Star Assembly derulează constant programe strategice de susținere a educației în comunitățile județului Alba.

Programa școlară îmbină perfect cunoștințele și expertiza în domeniul tehnic, cum ar fi electromecanică pentru utilaje și instalații industriale și operator CNC, precum și cursuri de limba engleză și germană. În acest sens, administrăm cu succes un centru de formare profesională atât la Cugir, cât şi la Sebeş, unde elevii au posibilitatea să pună în practică aspectele teoretice pe care le învaţă în şcoală. Cei trei ani de studiu și practică la unul din sediile celor două subsidiare Daimler în România, se finalizează cu un examen de obținere a certificatului de calificare profesională, care permite angajarea, imediat după terminarea studiilor, în România sau în orice țară a Uniunii Europene. Cei mai mulți se alătură companiei în cadrul căreia au fost pregătiți.

Iată, pe scurt, avantajele acestui tip de program educațional:

  • certitudinea angajării imediat după absolvire, în cadrul uneia din companiile ce susțin programul;
  • bursă lunară în valoare de 400 de lei;
  • laboratoare dotate cu echipamente moderne;
  • spații de învățare renovate și dotate cu mijloace didactice moderne;
  • focus pe componenta practică a procesului de învățare (între 70% si 80% din timpul de predare);
  • asigurarea transportului pe perioada practicii;
  • opțiunea de continuare a studiilor în învățământul liceal începând cu clasa a XI-a, pentru obținerea diplomei de bacalaureat.

Sursa:transilvaniabusiness.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba