Românii ar putea fi obligați să prezinte buletinul pentru a-și lua cartele preplătite

Adăugat la Știri

cartela-simPersoanele care doresc să utilizeze cartele telefonice preplătite ar putea fi nevoite să prezinte actul de identitate, se arată într-un proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Comunicațiilor.

De asemenea, persoanele care deja au cartele preplătite ar putea alege între furnizarea anumitor date personale și renunțarea la serviciul de telefonie mobilă. Fiecare persoană care vrea să utilizeze cartele telefonice preplătite ar putea fi nevoită să prezinte actul de identitate. Astfel, operatorii de telefonie ar urma să colecteze de la acești clienți prenumele, numele, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, precum și, dacă este cazul, adresa de e-mail.  Nici firmele, nici cei care desfășoară activități independente sau profesii liberale nu vor scăpa de obligația de a furniza anumite date la obținerea unei cartele preplătite. Operatorii de telefonie le vor cere denumirea și codul unic de identificare, dar și datele personale ale delegatului entității.

Citește și Cum și unde reclami problemele cu serviciile de telefonie, internet sau televiziune

Operatorii de telefonie mobilă ar urma să poată prelucra datele personale ale celor care au cartele preplătite până la trei ani după încetarea furnizării serviciului. În 2014, o lege asemănătoare care a trecut de Parlament a fost oprită la Curtea Constituțională.

Sursa.avocatnet.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii