România – pe primul loc într-un top din Uniunea Europeană, în ceea ce privește vacanțele!

Adăugat la Social-Economic

România este prima dintre ţările Uniunii Europene în care majoritatea populaţiei nu merge în călătorii turistice. Doar un sfert dintre români au plecat în vacanţe, în 2016. Sunt cifre de la Oficiul European de Statistică. Peste jumătate dintre cei care nu pleacă nicăieri invocă lipsa banilor.

România este pe primul loc în topul ţărilor din Uniunea Europeană în care populaţia nu pleacă în vacanţă. Potrivit Eurostat, trei sferturi dintre români nu merg în concedii sau excursii, dublu faţă de media europeană.

După ţara noastră, în top urmează Portugalia, Bulgaria şi Grecia. Cei mai mulţi spun că nu pleacă în vacanţă din motive financiare.

Lipsa banilor este menţionată de aproximativ jumătate dintre europenii care nu au fost nici măcar într-o excursie de o zi în 2016. Suntem aproape de media europeană, la acest capitol. La fel şi în privinţa piedicilor legate de muncă şi studii.

Stăm însă mult mai bine cu motivaţia de a călători. La noi, sub 5 la sută din populaţie îşi declară lipsa de interes pentru turism – de patru ori mai puţin decât media Uniunii.

Vacanţa are mari beneficii pentru psihic. Aşa că unii chiar iau credite pentru a se relaxa. Alţii aleg să plece fie şi numai pentru câteva zile.

Potrivit Eurostat, în 2016, două treimi dintre europenii care au de la 15 ani în sus au făcut cel puţin o călătorie turistică în scopuri personale. Jumătate au avut cel puţin o excursie internă şi au fost cazaţi cel puţin o noapte.

Aproape o treime au călătorit cel puţin o dată în străinătate, de plăcere. Cei mai plimbăreţi au fost nordicii. Turiştii români au avut câte patru voiaje, în medie, în 2016.

sursa: stiri.tvr.ro

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii