România, „ocolită” de Ciclonul „Olaf”, dar „lovită” de „Peter”! Fenomenul meteo de origine polară aduce ploi, lapoviță și ninsoare

Adăugat la Știri

Vremea va fi închisă în acest sfârşit de săptămână, cu maxime cuprinse între 4 şi 13 grade Celsius, iar ciclonul „Olaf” care ar fi trebuit să ajungă în România în cursul zilei de sâmbătă s-a stins şi un alt ciclon, denumit „Peter”, îl va înlocui, potrivit meteorologilor ANM. Şi începutul săptămânii viitoare va fi marcat de temperaturi scăzute. în România este așteptat să ajungă ciclonul Olaf, un fenomen meteo de origine polară care aduce temperaturi scăzute, lapoviță și ninsori.

Norii vor rămâne puţini în nordul extrem, dar în rest, vor continua să domine cerul şi peste noapte. Va ploua izolat numai în sud-vestul ţării, iar vântul va fi mai activ în Carpaţii Occidentali. Minimele vor fi potrivite pentru o noapte de mijloc de noiembrie, cu valori între minus 2 şi 7 grade Celsius.

A doua jumătate a lunii începe cu vreme în uşoară încălzire în zonele de dincolo de munţi, iar temperaturile vor ajunge la 15 grade Celsius, în special în Transilvania. De vineri, soarele va pierde din nou teren, iar ploile se vor extinde. Acestea vor apărea mai întâi prin sud, apoi, sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării.

Duminică, din cauza unei furtuni active în nordul Europei, denumită şi Olaf, ploile se vor transforma în lapoviţă în regiunile centrale, nordice şi nord-estice, în timp ce la munte va ninge. Vântul va prinde din nou putere în sudul şi estul ţării precum şi la munte. Temperaturile vor mai ajunge la 13..14 grade Celsius numai în Dobrogea.

La munte, vremea va rămâne liniştită în perioada următoare. Ploile, puţine, vor apărea în special în Carpaţii Meridionali, iar vântul va fi mai activ în Munţii Banatului. Va ninge slab doar la altitudini foarte mari până duminică, atunci când, ninsorile se vor extinde în majoritatea masivelor.

„Vremea va fi, în general, închisă în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 4 si 13 grade. Cel mai frig va fi in Moldova, unde vom avea 4, 5 grade. În Bucureşti vom avea 6,7 grade, cerul va fi noros şi temporar o să fie ploaie. Ploi vor fi şi în restul ţării, ceva mai multe în partea din sud-vest şi sud, dar sunt ploi slabe. Numai în partea înaltă de munte avem şi lapoviţă şi ninsori. Pe crestele Carpaţilor Meridionali, de exemplu, sau în nordul Orientalilor – la înălţimi mari, peste 1.800 de metri”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu Dinu Mărăşoiu, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Conform sursei citate, vremea este normală pentru luna noiembrie.

Referitor la ciclonul „Olaf”, care fi trebuit să ajungă în România în cursul zilei de sâmbătă, din zona scandinavă, acesta s-a stins şi va fi înlocuit cu ciclonul „Peter”.

sursa: mediafax.ro

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii