Programul after school ar putea dispărea

Noul cod de etică din învăţământul românesc ar putea duce la dispariţia programului „after school”. Potrivit codului, dascălii nu mai au voie să perceapă vreo taxă pentru activităţile desfăşurate în incinta şcolii. Directorii unităţilor de învăţământ se gândesc deja la soluţii pentru ca elevii să poată rămâne la şcoală până la ora 16.00.

O soluție pentru ca programul after school să continue ar fi ca acesta să fie gratuit, dar profesorii nu doresc să facă muncă benevolă. Și ar mai fi varianta de finanţare a programului prin sponsorizări făcute de asociaţiile de părinţi.

Ordinul Ministerului Educaţiei a intrat în vigoare la începutul acestei luni și stabileşte un set de norme etice în învăţământul din România. Acesta nu le mai permite profesorilor să îşi mediteze propriii elevi, pentru a evita situaţiile în care anumiţi copii sunt avantajaţi în faţa colegilor de clasă. De asemenea, personalului didactic îi este interzis să folosească baza materială din spațiile de învățământ în vederea obținerii de beneficii materiale personale directe sau indirecte.

Nerespectarea acestui cod de etică poate atrage sancţiuni din partea Inspectoratului Şcolar, care merg până la desfacerea contractului de muncă.

Sursa:romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii