Programele Rabla, Clasic și Plus, vor începe pe 18 mai

Adăugat la Știri

Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional – „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”- vor putea fi accesate de către persoanele fizice şi juridice începând din 18 mai, mai devreme cu o lună decât în 2016, a anunţat în conferinţa de lansare a celor două programe guvernamentale, ministrul mediului Graţiela Gavrilescu. 

„Este un moment extrem de important atât pentru Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu, cât şi pentru românii care aşteaptă cele două programe. Am promis că atât «Rabla Clasic», program aflat la a 13-a ediţie, cât şi «Rabla Plus» vor avea proceduri rapide. Românii persoane fizice şi juridice pot accesa cele două programe începând de joi, 18 mai”, a subliniat Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, subvenţia acordată în cadrul programului „Rabla Plus” pentru maşinile sută la sută electrice este de 10.000 de euro. Un calcul simplu arată că, în acest an, pot fi achiziţionate prin acest program maximum 100 de autovehicule electrice, scrie capital.ro.

Citește și La fiecare autoturism nou au fost înscrise şase vechi, în primele patru luni

„Noutatea în acest program este că persoanele care vor să acceseze finanţare prin «Rabla Plus» şi au acasă o maşină mai veche de opt ani nu trebuie neapărat să o caseze. Ei pot merge direct la dealer şi să solicite subvenţia de 10.000 de euro. În schimb, cetăţenii care au acasă o maşină mai veche de 8 ani şi vor să o caseze, pot adăuga la cei 10.000 de euro, încă 6.500 de lei obţinuţi din casare”, a explicat ministrul mediului. Oficialul a precizat, totodată, că în cazul achiziţiei de maşini hibrid plug-in se va acorda în acest an o subvenţie de 4.500 de euro. La această sumă se pot adăuga încă 6.500 de lei în cazul în care beneficiarul doreşte să îşi caseze maşina mai veche de 8 ani”, a menţionat ministrul Mediului.

Pe de altă parte, pentru programul „Rabla Plus” valoarea voucherului acordat în 2017 rămâne la 6.500 de lei, similar  cu cel din 2016 şi 2015.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii