Prima zi de toamnă aduce ajutoare financiare pentru anumite domenii de activitate

Adăugat la Știri

bani-ajutoareOperatorii economici din domeniul meşteşugurilor şi artizanatului vor beneficia de ajutor de minimis. Schema va intra în vigoare în luna septembrie 2016, iar perioada estimată în care se vor efectua plăţile ajutorului de minimis este până la finalul anului 2016.

Scopul schemei de ajutor de minimis, administrată de oficiile teritoriale pentru IMM şi Cooperaţie, este de a susţine operatorii economici prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, prin acordarea de ajutoare de minimis pentru acoperirea costurilor de participare la târguri, în conformitate cu Regulamentul (UE) 1407/2013 şi este complementară cu programele finanţate din fonduri europene.

Schema de minimis este concepută ca program multianual, până în anul 2020, cu finanţare de la bugetul de stat, iar selecţia beneficiarilor ajutorului de minimis se face prin înscriere anuală, în limita bugetului alocat prin legea bugetului de stat şi cu respectarea unor condiţii de eligibilitate. Schema de minimis pentru meşteşuguri şi artizanat, cu finanţare de la bugetul de stat, este elaborată pentru anul 2016, cu posibilitatea prelungirii pe următorii ani.

Citește și ADR Centru: De astăzi, microinteprinderile pot depune cereri de finanțare pentru dezvoltare. Află cine este elegibil

Schemele de minimis pentru sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii implementate prin programele naţionale sunt bugetate pentru anul 2016 cu suma de 159,490 milioane lei, adaugă Executivul.

Bugetul schemei de ajutor de minimis pentru meşteşuguri şi artizanat este de 890.000 lei. Numărul minim al operatorilor economici beneficiari ai acestei scheme de ajutor de minimis este estimat la 160 pe an, respectiv 800 beneficiari pentru perioada 2016 – 2020.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii