”Prietenii pompierilor” și ”Cu viața mea apăr viața”, etapele județene, în 24 mai

Adăugat la Știri

Elevii scolilor din judetul Alba vor participa la acţiuni de prevenire a incendiilor, organizat de ISU Alba si Consiliul județean Alba. În cadrul acestei activități se vor desfăsura două competiții pe fiecare zonă a județului, ”Prietenii pompierilor” și ”Cu viața mea apăr viața”.

Echipele clasate pe primele locuri vor participa,  miercuri, 24 mai, la etapa județeană a acestor două competiții ce se va desfasura pe Stadionul Unirea din Alba Iulia. Elevii  claselor V-VIII şi IX – XI, grupati in echipe de cate 4 elevi, vor participa la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, care constă în susţinerea a trei probe, una teoretică şi două practice  „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” şi  „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Citește și 41 de școli din Alba, la concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii Pricepuți” : Din 22 mai, încep fazele zonale

De asemenea elevii claselor V-VIII vor lua parte la probele concursul „Prietenii pompierilor”, care constă în tot intr-o proba teoretica şi a două probe practice,  „ Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”. Câștigătorii primelor 3 locuri vor fi premiați cu tricouri si sepci personalizate si articole sportive.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii