Poștașii din Alba sunt în grevă

Adăugat la Știri

postasActivitățile oficiilor poștale, astăzi, în Alba și în mai multe orașe din țară, au fost afectate. Președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali Filiala Alba, Nicolae Albu, a declarat că în județul nostru protestul continuă.

Astăzi, poștașii nu au plecat pe teren pentru distribuirea corespondenței iar mâine intenționează să onoreze doar pensiile, potrivit liderului Nicolae Albu. Angajații Poștei au cerut inițial o majorare salarială de 200 de lei. Apoi de 143 de lei, brut. Reprezentanții companiei însă nu au acceptat decât o creștere de 100 de lei, ceea ce înseamnă doar 60 de lei net la venitul unui angajat, o sumă mult prea mică, apreciază salariații.

90% dintre poștașii din județul Alba au întrerupt, astăzi, activitatea, nemulțumiți de salariile mici și de condițiile de muncă.

Citește și Liderul sindical, Nicolae Albu, la Unirea FM: Factorii poștali cer să li se acorde concediile de odihnă, în special celor care lucrează în mediul rural

O altă problemă gravă este legată de deficitul de personal, la care se adaugă o mare fluctuație, cauzată tocmai de salariile mici.

”Sunt persoane care iau sporuri consistente pentru anumite proiecte, iar veniturile noastre sunt în scădere. În 2013 erau 36.000 de salariați, acum mai suntem 26.000. Ce fel de management avem dacă la fiecare lună ne promite că o să fie disponibilizări?! 75% din salariații din Poșta Română au un salariu de 1250 de lei”, spun liderii sindicali.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii