Poliţiştii din Alba acţionează, la nivelul întregului judeţ, pentru susţinerea proiectului EDWARD, în cadrul campaniei naţionale „ Alege Viaţa!

Adăugat la Știri

14409004_1182049661865656_1906647478_n21 Septembrie – ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ DECEDAŢI DIN ACCIDENTE RUTIERE – Poliţiştii din Alba acţionează, la nivelul întregului judeţ, pentru susţinerea proiectului EDWARD, în cadrul campaniei naţionale de educaţie rutieră„ Alege Viaţa!

Azi, 21.09.2016, Ziua europeană fără decedaţi în accidente rutiere, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor fi prezenţi 24 ore din 24, pe principalele artere rutiere ale judeţului şi vor desfăşura activităţi specifice de combatere a încălcării tuturor normelor rutiere.

În perioada 19- 25 septembrie 2016, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii din structurile de ordine publică, acţionează, cu efective suplimentare, pentru creşterea siguranţei rutiere şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Se urmăreşte respectarea regimului legal de viteză, combaterea indisciplinei pietonale şi acordarea priorităţii de trecere pietonilor,  verificarea legalităţii transporturilor de mărfuri şi persoane, combaterea indisciplinei rutiere şi în rândul bicicliştilor şi conducătorilor de atelaje.

În primele două zile de acţiune au fost aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe (59) pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, urmate de 51 de sancţiuni aplicate şoferilor ce au depăşit limita legală de viteză.

Au fost reţinute 17 permise de conducere, retrase 12 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În cadrul Conferinţei Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, desfăşurată la Dublin, a fost lansat Proiectul EDWARD, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul numit „EDWARD – The European Day Without A Road Death îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2016 să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

Scopul acestui proiect presupune adoptarea de către toate categoriile de participanţi la traficul rutier a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii din Alba susţin proiectului EDWARD în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii