Peste 70 candidaţi din judeţul Alba, înscrişi la examenul de definitivat 2017 : Proba scrisă se va susține pe 20 aprilie

Adăugat la Știri

definitivat-examenPeste 70 de cadre didactice din județul Alba s-au înscris pentru a susține definitivatul. 

Proba scrisă se va desfășura pe 20 aprilie, la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia,  va avea două subiecte și nu trei ca și până acum. A fost precedată de o etapă eliminatorie, care a constat în două inspecții de specialitate la clasă și, în plus față de sesiunile anterioare, din evaluarea portofoliului profesional personal.

Lucrările scrise vor fi evaluate de o comisie alcătuită din două cadre didactice din învățământul universitar sau preuniversitar, având specialitatea respectivă. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 30 aprilie 2017. Nota minimă de promovare a întregului examen a rămas 8. La definitivat s-au înscris cadre didactice de la grădinițe, școli gimnaziale și liceale atât din din zone rurale cât și din cele urbane ale județului.

Citește și Meditațiile date de profesori elevilor de la clasă ar putea fi interzise

Definitivatul este examenul care le da profesorilor dreptul de practica în învățământul preuniversitar. După definitivare, evoluția în cariera se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pica definitivatul pot sa fie angajați în învățământ doar pe perioada determinată, ca profesori debutanți.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii