Peste 2.500 de copii din Alba, cu nevoi speciale: Doar în 6 școli există profesori specializați care să se ocupe de ei

Adăugat la Știri

copiiÎn cadrul ultimei ședinte a Comisiei de Dialog Social  au fost luate în discuție și problemele ce privesc integrarea în structurile învăţământului de masă a copiilor cu cerinţe speciale în educaţie, respectiv copii cu deficienţe senzoriale, fizice, intelectuale sau de limbaj.

La nivelul judeţului Alba există 224 de posturi de profesori de sprijin aprobate de către Ministerul Educaţiei, însă doar în 6 şcoli profesează profesori de sprijin. Numărul copiilor cu nevoi speciale din judeţul Alba, evaluaţi până acum este de peste 2500. A fost discutată de asemenea şi situaţia profesorilor psihologi de la şcolile din judeţ.

Citește și Fructe și pentru copiii din grădinițele cu program normal

Prefectul de Alba a precizat că trebuie suplimentat numărul psihologilor din şcoli pentru ca toţi elevii să fie evaluaţi. Fiecare şcoală ar trebui să aibă un psiholog, un profesor de sprijin şi un psihopedagog. Ar trebui de asemenea să existe o colaborare şi cu medicul de familie care monitorizează copilul de la naştere şi cunoaşte dacă are probleme şi nevoi speciale. Evaluarea acestor copii este o prioritate, trebuie să ştim câţi au cerinţe educaţionale speciale. Aceşti copii trebuie integraţi într-o formă de şcolarizare ţinând cont de nevoile lor.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii