AJOFM Alba : Peste 1.300 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Adăugat la Știri

euresAngajatorii din Spaţiul Economic European oferă, în această perioadă, prin intermediul reţelei EURES, peste 1.300 de locuri de muncă vacante.

Potrivit AJOFM Alba, cele mai multe sunt în Spania, 800, pentru muncitori necalificați în agricultură. Peste 100 de locuri de muncă oferă țări precum Germania și Italia iar Slovacia, Austria sau Marea Britanie vin cu câte 80 de oferte, fiecare.  Se caută meseriași, dulgheri, tâmplari, lăcătuși, bucătari dar și asistenți medicali sau îngrijitori persoane la domiciliu. Există oferte și pentru cei cu studii universitare, pentru medici, ingineri sau în domeniul IT. Asistenți medicali și îngrijitori persoane se caută în Italia, iar Slovacia oferă locuri de muncă pentru șoferi.

Citește și Peste 86.500 de salariați în Alba, potrivit ultimelor date statistice: Cât era câștigul salarial, la sfârșitul lunii iulie

Oferte pentru cei interesați de un loc de muncă în străinătate, deși mai puține , sunt și în Republica Cehă, Norvegia sau Croația sau la vecinii noștri bulgari, care caută 10 operatori în industria de prelucrare a lemnului. Pentru cele mai multe oferte se cere experienață în domeniu dar și cunoșterea limbii statului care oferă locul de muncă sau engleza.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii