Perle BAC 2016, sesiunea de toamnă

Adăugat la Știri

perle bacAbsolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze până acum examenul de Bacalaureat au susținut luni proba scrisă la Limba și Literatura Română, în cadrul sesiunii de toamnă a BAC-ului.

La profilul umanist, elevii au primit la primul subiect un text din „Bordeiul de rezervă” de Gib I. Mihăescu. Pornind de la acest fragment, elevii au avut de rezolvat mai multe subiecte (să explice rolul virgulelor, să ilustreze trăsăturile genului epic etc). La cel de-al doilea subiect, elevii de la profilul umanist au avut de scris un text de 150 – 300 de cuvinte în care să explice care este rolul emisiunilor culturale în societatea actuală. La ultimul subiect, elevii au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-o poezie de Tudor Arghezi sau de Ion Barbu. În ceea ce-i privește pe elevii de la profilul real, la ultimul subiect ei au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-un text poetic aparținând lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stănescu. Proba de Limba și Literatura Română i-a pus în dificultate pe unii dintre tineri, care au reușit să scrie adevărate perle pe foile de examen.

Citește și Perle simulare Bacalaureat: ”Virgula desparte un cuvânt de alt cuvânt, să respire şi poetul” și „Otilia este enigmă ascunsă pentru toţi bărbaţii

Iată câteva dintre cele mai amuzante perle.

„Semnul întrebării are rolul de a stârni curiozitatea autorului și a cititorilor”

„Semnul întrebării se folosește uneori pentru diversificare, să nu fie mereu punct”

„Sincer vorbind, habar nu am ce înseamnă perspectiva narativă”

„Comunicarea în prietenie e ca sarea în bucate. Fără ea n-ar avea gust, adică sens, n-ar exista”

„Ion Barbu nu a scris prea mult despre lume, mai multe despre animale sau ce sunt melcii”

„Eminescu iubea lumea, d’aia a făcut poezii frumoase pentru toată lumea”

„Pentru că suferea din dragoste, lui Eminescu îi venea să plece în lumea largă”

greatnews.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii