Rămâi conectat

Sport

Pentru a putea participa în campionatele de seniori organizate de AJF Alba, cluburile trebuie să îndeplinească anumite condiții din sezonul care urmează!

Publicat

în

Asociația Județeană de Fotbal Alba a emis un comunicat de presă, prin care a explicat condițiile de participare în noul sezon competițional, care va începe în luna august 2019, la seniori! Astfel, în urma prelungirii parteneriatului cu Consiliul Județean Alba, care oferă și în sezonul 2019-2020 fonduri pentru dezvoltarea fotbalului mic din Alba, echipele din Liga a 4-a sunt obligate să folosească un jucător junior (născut 2001 sau mai mic) pe toată durata partidei, iar formațiile din Liga a 5-a vor trebui să aibă în teren un fotbalist născut în anul 1998 sau mai tânăr.

Condiții de participare în noul sezon competițional, la seniori:

– Pentru a participa în campionatul ligii a IV-a, clubul trebuie sa participe si la juniori A1 sau B1 (născuți în anul 2001 și mai tineri sau 2003 și mai tineri).

Echipele care doresc, se pot înscrie la ambele. Jocurile se vor disputa de regulă: Juniori A1-Marți, juniori B1-Joi, dacă echipele nu se pun de acord pentru o altă zi.

Pe lângă cluburile de liga 4, se pot inscrie in campionatele de juniori A1 și B1 și cluburi de liga 5, sau cluburi care participă exclusiv la copii și juniori.

– S-a votat în unanimitate de voturi, ca echipele participante în liga 4, sezonul 2019-2020, să aibă pe toată durata jocului cel puțin un junior născut în anul 2001 (U19) sau mai tânăr;

– S-a votat în unanimitate de voturi, ca echipele participante în liga 5, sezonul 2019-2020, să aibă pe toată durata jocului cel puțin un jucător născut în anul 1998 (U22) sau mai tânăr.

Î: De ce s-a luat decizia ca echipele participante în liga 4, să participe și în campionatul de juniori A1 (U19) sau B1 (U17)?
R: Pentru că de foarte mulți ani, campionatul de juniori B1 (U17) a fost neglijat la nivel național, acest campionat neexistând, sau având doar 3-4 echipe participante, în condițiile în care echipele de liga 4 erau obligate să aibă doar juniori A1 (U19).

În ediția 2018-2019, au participat la juniori D (U13) un număr de 20 de echipe, la juniori C (U15) au participat 18 echipe, la juniori A1 (U19) au participat 18 echipe (14 de liga 4 și 4 cu activitate exclusiv de copii și juniori), iar la juniori B1 (U17), DOAR 4 echipe (CS Zlatna – Liga 4 și CSȘ Blaj, AFC Unirea 1924 Alba Iulia și ACF Metalurgistul Cugir 1939 care au participat în liga Elitelor U15 și s-au înscris la juniori B1 (U17), deoarece se terminase competiția mai devreme).

S-a luat de 4 ani decizia ca în deschiderea jocurilor de liga 4, să nu se mai dispute jocurile de juniori A1 (U19), deoarece se limita înscrierea în această competiție, doar la echipele participante în liga 4. Urmare a acestei decizii, în fiecare an, s-au înscris pe lângă echipele de liga 4, alte 4-5 cluburi în această competiție, iar în fiecare an s-au calificat în play off, cel puțin două dintre acestea.

Prin această decizie, s-a dat ocazia altor aproximativ 100 de copii să practice acest sport și să aibă continuitate, înainte de a face pasul la seniori.

Dorim prin decizia de a obliga cluburile de liga 4, să participe în cel puțin una dintre competițiile de juniori A1 (U19) sau B1 (U17), să dăm continuitate jucătorilor de la cele 18 cluburi participante la juniori C (U15), având șansa să joace la categoria lor de vârstă.

Totodată, prin această decizie, dorim să evităm situația din trecut, în care un club de liga 4, neavând jucători U19, au participat cu juniori cu 3-4 ani mai mici, doar pentru că erau obligați să participe la juniori A1 (U19), aceștia pierzând la diferențe de scor foarte mari, fiind astfel descurajați să continue să practice acest sport, având impresia că nu au valoare, când defapt realitatea era cu totul alta (nu era vorba de valoare, ci de diferența de vârstă).

Î: De ce Juniori A1 sau B1 ?
R: Pentru că la juniori C, D, E, F ,G avem suficiente echipe participante (masa de jucători este mare, comparativ cu mărimea județului). Până la juniori C (U15), cluburile sunt susținute și de părinți, care își încurajează copiii să facă mișcare, dar după această vârstă aceștia aleg alte căi, mai bune sau mai puțin bune, alegând să renunțe la sport, toate aceste și pe fondul lipsei unei competiții de juniori B1 (U17) competitive, care să le dea șansa să joace fotbal de la egal la egal cu sportivi de vârsta lor.

Urmare sau nu, a măsurilor luate de când președinte la AJF Alba este Petropulos Cristian, C. S. Olimpia Aiud a ajuns în primele 4 cluburi din România la juniori A1 (U19), în ediția 2018-2019, pariul nostru fiind că performanța o sa fie egalată în cel mult 3 ani de echipele participante la juniori B1 (U17).
Performanța echipei din Aiud, vine după un campionat în care a terminat la egalitate de puncte cu CS Zlatna, ambele având o generație de excepție, iar pentru asta, merită felicitările noastre, pe lângă clasicul: MULTĂ BAFTĂ!

Copiii trebuie încurajați să facă mișcare (indiferent de sport), dar pentru asta, trebuie să li se creeze și competiții și sanse egale, tocmai de aceea au fost create în ultimii ani și competiții de juniori F (U10), G (U9), campionatul speranțelor (U8) și interliga națională (U7-U10), aceștia putând să joace fotbal de plăcere, în compania copiilor de vârsta lor.

Așa cum dorim ca juniorii de la U15 (C) să aibă continuitate, creându-se competiția de juniori U17 (B1), așa dorim și continuitate pentru juniorii U19 (A1), cluburile de liga 4 având obligativitatea să foloseacă pe toată durata jocului un juniori (2001) sau mai tânăr, aceștia fiind eligibili în următorul sezon pentru liga 3.
Dorim prin această măsură să avem o continuitate a măsurilor luate de Federația Română de Fotbal, cu privire la jucătorii U-21 și U-19.

Pentru a veni în sprijinul cluburilor, AJF Alba a accesat fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Alba, în valoare de 320.000, pentru sezonul 2019-2020, suma de bani mergând exclusiv la cluburi, 95% în subvenționarea baremurilor de arbitraj și 5% în premierea echipelor clasate pe primele 3 locuri din fiecare competiție.

Modalitatea de plată a baremurilor o puteți vedea aici:
http://ajfalba.ro/ultimele-stiri/2191-ajf-cj-a

Condiții de omologare a stadioanelor la seniori: http://ajfalba.ro/comisia-pentru-…/134-criterii-de-omologare

Data limită de înscriere în competiții: 16 iulie 2019

– Ședință de lucru la liga 4: – 17 iulie 2019 – Ora 18:00

– Ședință de lucru la liga 5: – 18 iulie 2019 – Ora 18:00

– Ședință de lucru la juniori: – 19 iulie 2019 – Ora 18:00


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Derby la Galda de Jos în liga a treia de fotbal

Publicat

în

Industria Galda vs. CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Ultima etapă a turului din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal programează un derby al județului Alba.

La Galda de Jos se vor întâlni echipa locală Industria Galda și CSM Unirea Alba Iulia.

Partida de pe „Galda Arena” va avea loc sâmbătă 27 aprilie, de la ora 17.00.

CSM Unirea Alba Iulia este lider în play-out, în vreme ce Industria Galda este pe ultimul loc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci acasă pentru Metalurgistul Cugir: Când va avea loc

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, meci acasâ

Metalurgistul Cugir este înaintea unui meci pe teren propriu în play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal.

Adversara „roș-albaștrilor” va fi Viitorul Cluj.

Partida de pe „Arena Cugir” este programată vineri 26 aprilie, de la ora 17.00.

Cugirenii vin după un eșec în deplasare, 0-4 cu ACS Târgu Mureș, în vreme ce Viitorul Cluj a câștigat în runda anterioară cu 2-0 duelul de pe teren propriu cu Industria Galda.

foto: Sorin Giurcă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Derby în liga a patra de fotbal din Alba

Publicat

în

În liga a patra de fotbal din Alba, meci derby

Următoarea etapă a ligii a patra de fotbal a județului Alba programează duelul primelor două clasate.

Partida dintre liderul CIL Blaj și viceliderul CS Ocna Mureș va avea loc pe Stadionul „CIL-Veza” din Blaj.

Meciul se va disputa sâmbătă 27 aprilie, de la ora 12.00, în deschiderea rundei a 24-a.

foto: facebook C.I.L Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba