Patronii de baruri și restaurante caută soluții pentru clienții fumători : Legea antifumat a fost promulgată

Adăugat la Știri

Legea anti-fumat bate la uşile localurilor, iar patronii de baruri şi restaurante deja caută soluţii pentru clienţii fumători.

fumatEi se gândesc cum să amenajeze în exteriorul localurilor spaţiile de fumat, care să fie încălzite şi ferite de vremea rea. În Occident există aşa-numitele smoking-rooms, în care fumătorii au voie să-şi aprindă ţigările. Încăperile sunt încălzite, acoperite cu o prelată şi complet izolate de restul localului. Odată cu noua lege, astfel de spaţii vor apărea şi în România, dar proprietarii de localuri se gândesc şi la alte variante. Alţi proprietari vor să transforme terasa folosită pe timpul verii, într-un spaţiu încălzit pentru fumători. Însă chiar şi aceste zone trebuie să respecte câteva reguli stricte impuse de noua lege. Astfel, în curţile interioare unde sunt amenajate terasele fumatul va fi permis, cu condiţia ca acestea să nu fie acoperite. Noua lege îi priveşte şi pe taximetrişti. În maşinile lor fumatul este interzis.

Citește și Un sfert dintre adulţii României se declară fumători

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice fumatul în spații pubice, anunță administrația prezidențială. Legea trebuie aplicată la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei. În cazul cluburilor, barurilor şi restaurantelor, sancţiunile sunt mai dure: amenzi între 5.000 și 15.000 de lei sau suspendarea activităţii. Sancţiunile merg chiar până la închiderea unităţilor care nu au respectat legea.

Sursa:digi24.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii