Parada Green Fashion Show, astăzi, la Alba Iulia: În 2018, Campaniei eCOol, sub semnul Centenarului

Adăugat la Divertisment, Știri, Tineret

La Alba Iulia se va desfășura, astăzi, cea de-a IX-a ediție a paradei „Green Fashion Show” , eveniment ce marchează finalul Campaniei „eCOol” 2018, o inițiativă care vizează sensibilizarea elevilor și a cadrelor didactice față de necesitatea protejării mediului înconjurător.

Evenimentul va reuni sute de elevi de la licee din județul Alba care vor aduce pe scenă ținute vestimentare inedite, realizate din materiale reciclabile.

În acest an Campania eCOol își propune să susțină promovarea anului care marchează 100 de ani de la Marea Unire prin introducerea conceptului „Colecția Centenar”. Astfel, elevii anul acesta vor fi premiați și la o categorie distinctă, pentru cea mai originală și creativă colecție de vestimentații care ilustrează aspecte legate de Centenarul României. Această ilustrare poate fi realizată prin creții vestimentare care prezintă teme din folclorul național, momentele marcante din istorie, figuri importante legate de aceste momente istorice, etc.

Scopul acestei noutăți în cadrul Campaniei eCOol este conștientizarea in rândul tinerilor a rolului reprezentat de Marea Unire în edificarea României moderne ca stat național, prin reactualizarea memoriei privind evenimentele, personalitățile țării; cultivarea valorilor românești; revalorizarea identității naționale în rândul elevilor.

Parada Green Fashion Show va avea loc în data de 25 aprilie 2018 la Alba Mall, de la ora17.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii