Pacienții vor fi întrebați prin SMS cum s-au simțit în spital

Adăugat la Știri

sms-message-textMinisterul Sănătății lucrează la un proiect pilot prin care autoritățile încearcă să afle de la pacienți părerea lor despre spitalul în care au fost tratați. Până la finalul mandatului, actualul ministru al Sănătății speră că va fi realizată o aplicație care să funcționeze la nivel național.

Vlad Voiculescu s-a referit și la perfecționarea sistemului de feedback pentru pacienți. „Avem un proiect pilot la Ministerul Sănătății care prevede că fiecare pacient, atunci când părăsește spitalul, va primi un SMS, va fi întrebat cum a fost tratat, dacă a fost mulțumit sau nu”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit digi24.ro.

Proiectul pilot funcționează în acest moment în cinci spitale din țară, dar numele unităților nu au fost comunicate. Nici date despre informațiile colectate până acum.

Citește și Pacienții pot reclama neregulile din spitale prin completarea unui chestionar de feedback sau sesizări online

Ministrul Voiculescu mai spune că va fi realizată o aplicație, care să funcționeze la nivel național, cu ajutorul tinerilor implicați în programul guvernamental Gov IT Hub.

În prezent, există un sistem de feedback pentru pacienți sub forma unor formulare distribuite în spitale, pe care cei tratați le completează și le transmit secretariatului unităților medicale. Or, există numeroase semnale că acest sistem nu funcționează, dat fiind că sunt semnalate foarte puține probleme, deși oamenii se declară tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate, potrivit digi24.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii