O școală din Alba, pe lista Ministerului Educației pentru programul pilot „O masă caldă la școala”

Adăugat la Știri

masa calda elevi22 de şcoli din țară, printre care și una din județul Alba, au fost incluse într-un program pilot , un programul care prevede ca elevii să primească pe timpul anului şcolar 2016-2017 o masă caldă sau un pachet alimentar în valoare de 7 lei pe zi.  Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă este singura unitate de învățământ din judeţ cuprinsă în proiect.

Din cele 22 de şcoli unde va fi aplicat programul pilot, 15 sunt din mediul rural şi şapte din urban. Vor beneficia de acest sprijin numai elevii/preşcolarii prezenţi la activităţile didactice. La cererea motivata a parintilor, elevii care, din considerente de natura medicala, culturala, sau religioasa nu pot beneficia de pachetul alimentar/masa calda, vor beneficia de produse alimentare adecvate, in limita unei valori zilnice de 7 lei/elev sau prescolar.

Limita valorică de 7 lei/zi a mesei calde sau pachetului alimentar va putea fi modificată în funcţie de evoluţia preţurilor. Finanţarea proiectului se va face de la bugetul de stat şi bugetele locale. Impact bugetar anual calculat pentru aplicarea acestei măsuri este de 2.478 miliarde de lei.

La finalul programului va fi realizată o analiză, iar Executivul va decide dacă este oportună extinderea acestui program la nivel naţional. Pentru unitatile de invatamant incluse in programul pilot, in perioada aplicarii prezentei OUG, nu se mai aplica normele ce vizeaza programele de alimentatie in vigoare, cum ar fi Laptele si Cornul si Fructe in scoli.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii