O rețetă răcoroasă pentru acest sfârșit de săptămână: șerbet de trandafiri

Adăugat la Societate, Tineret

Serbet_de_trandafiriUna dintre cele mai bune deserturi pe timp de vară este șerbetul. Acesta poate fi făcut din fructe, sau din petalele unor flori comestibile. Printre cele mai aromate delicatese este șerbetul de trandafiri.

Ingrediente:

250 g foi de trandafir

1 l apă

1 kg zahăr

1 vârf linguriţă sare de lămâie

Mod de preparare:

Se vântură sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca să se îndepărteze praful galben ce cade din flori. Se pun la fiert cu 1 l de apă, ţinându- se să fiarbă până scade apa aproape la jumătate. Se dau la o parte şi se lasă să se răcească. Se strecoară printr-un tifon des.

Se pun în tingire două pahare din această zeamă, bine limpezită, cu zahărul. Se ţine pe marginea maşinii până se topeşte. În timpul fiertului, se iau două linguriţe din acest sirop, se pun într-o ceaşcă, cu un vârf de linguriţă de sare de lămâie, amestecând până se dizolvă.

Se încearcă şerbetul dacă este legat, la fel ca şi cel de căpşuni. Se dă la o parte, se acoperă cu o cârpă udă, iar când s-a răcorit atât cât poate suferi degetul, se ia la frecat cu făcăleţul.

În momentul când începe să-şi schimbe culoarea, se pune câte puţin din siropul în care am dizolvat sarea de lămâie.

 

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii