Rămâi conectat

Social-Economic

Numărul de bonuri fiscale emise aproape s-a dublat de când a început Loteria fiscală

Publicat

în

Comercianţii eliberează de aproape două ori mai multe bonuri fiscale de la introducerea Loteriei fiscale ca mecanism de combatere a evaziunii, având în vedere că a crescut consumul de role de hârtie pentru casele de marcat cu 80%, a declarat directorul MasterCard pentru România, Cosmin Vladimirescu. Mai multe amănunte pe radiounirea.ro

„Consumul de role de hârtie pentru casele de marcat a crescut cu 80% de când s-a început cu loteria fiscală. Se dau de aproape două ori mai multe bonuri fiscale”, a afirmat Vladimirescu într-o conferinţă. Prima extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale a avut loc în aprilie, în a doua zi de Paşte.
Vladimirescu a arătat că există o foarte strânsă corelaţie între nivelul plăţilor electronice şi nivelul de fiscalizare. Astfel, 4,4% din plăţile realizate în România sunt efectuate cu cardul, tinzând spre 8% în acest an, pe când economia subterană are o pondere de 28,4% din PIB.

Media europeană a plăţilor cu cardul ajunge la aproximativ 20%.

„Dacă se implementează pachetul de zece măsuri pe care le-am propus Guvernului anul trecut, în urma studiului realizat împreună cu PwC, în şapte ani economia subterană ar însemna să scadă cu zece puncte procentuale, de la 28% la 18%, cât este şi media europeană în prezent, iar taxele ce vor fi încasate suplimentar vor fi în vecinătatea a 14 miliarde de euro”, a punctat Vladimirescu.

Citește și Loteria bonurilor fiscale: Duminica va avea loc extragerea din aceasta luna

Directorul general al MasterCard a precizat că măsurile Guvernului aprobate în ultimul an, dintre care o parte nu au intrat încă în vigoare (limitarea plăţilor în numerar, reducerea comisioanelor la tranzacţiile interbancare, introducerea obligatorie a caselor de marcat cu jurnal electronic), vor conduce la creşterea tranzacţiilor electronice, însă efectele acestora nu pot fi măsurate separat.

„Când vom implementa toate aceste lucruri, când TVA va scădea de anul viitor, când ne vom putea plăti taxele şi impozitele cu cardul, când casele de marcat electronice vor fi online, atunci vom putea vedea cu cât o să creştem mai repede pe plăţi cu cardul decât ritmul înregistrat anterior. Cred că vom avea suficiente date pentru a face o evaluare la sfârşitul anului viitor”, a adăugat Vladimirescu. Oficialul operatorului de carduri consideră că fiscalizarea înseamnă, de fapt, că toţi comercianţii „joacă” după aceleaşi reguli, că majoritatea acestora nu vor mai fi nevoiţi să concureze la preţuri cu cei care fac evaziune fiscală, iar competiţia dintre ei se va muta pe calitatea produselor furnizate. Pe de altă parte, Vladimirescu a precizat că MasterCard se află în proces de licenţiere a Trezoreriei statului, astfel încât contribuabilii să-şi poată plăti taxele cu cardul. „Suntem în plin proces de licenţiere cu Trezoreria, angajamentul autorităţilor a fost că în 12 luni să avem serviciul la ei”, a completat directorul general al MasterCard.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat la 1 octombrie 2014 că persoanele fizice vor putea plăti cu cardul, online şi la terminalele Trezoreriei, impozitele şi taxele administrate de către ANAF, primării şi alte instituţii publice, din 2015, conform unei ordonanţe aprobate de Guvern, care creează cadrul legal pentru implementarea acestei modalităţi de plată. Procedurile decurg cu întârziere faţă de planul anunţat iniţial, fiind necesare între 6 şi 12 luni pentru implementarea sistemului, termen care a expirat deja.

sursa mediafax.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Sesiune de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești: Ce trebuie să știe candidații din Alba

Publicat

în

Admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești: Ce trebuie să știe candidații din Alba

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Alba recrutează candidați pentru admiterea organizată în sesiunea aprilie-iulie la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, fete și băieți, cu diplomă de bacalaureat, apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, cu capacitate deplină de exerciţiu.

Candidații trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul în țară și să cunoască limba română scris şi vorbit. Ei trebuie să fi obţinut cel puțin media 9.00 la purtare pe parcursul anilor de liceu, să nu fi fost examatriculați din școală pentru abateri disciplinare și să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate. Nu vor fi admiși candidați cu antecedente penale nereabilitați, aflați în curs de urmărire penală ori de judecată, cei destituiţi dintr-o funcţie publică sau concediați disciplinar în ultimii 7 ani, precum și cei care au desfăşurat activităţi de poliţie politică.  Cererea-tip de înscriere completate și semnate, declaraţia privind luarea la cunoştinţă despre condiţiile legale, criteriile specifice, celelalte condiţii de organizare a concursului şi măsurile care vor fi luate în cazul neîndeplinirii acestora, copia cărții de identitate și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către ISU Alba, se transmit exclusiv în format electronic, inclusiv sâmbăta și duminica, la adresa de e-mail [email protected], până pe 14 mai, la ora 16.00.

În total, vor fi scoase la concurs 300 de locuri pentru IGSU, dintre care 275 de locuri pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă (din care două locuri pentru romi) și 25 de locuri pentru maiștri militari auto. În 21 mai este termenul de depunere a tutoror documentelor în vederea constituirii dosarului de recrutare și termenul până la care se va desfășura activitatea de evaluare psihologică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Cadouri de Paști pentru veteranii de război din Alba

Publicat

în

Pentru veteranii de război din Alba, cadouri de Paști

Ca în fiecare an de la înființare, Sucursala Alba a Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, condusă de locotenent-colonelul în rezervă Daniel Albu, a făcut un gest creștinesc, vizitându-i pe doi dintre foștii luptători pe front din cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a le oferi cadouri cu prilejul apropiatelor sărbători pascale.

Astfel, prin grija secretarului sucursalei, plutonierul adjutant în rezervă Cristian Zbutea, au fost achiziționate alimente de bază (ulei, zahăr, făină), dulciuri, vin, brânzeturi, fructe și alte produse alimentare. Zilele trecute locotenenet-colonelul în rezervă Cătălin Fara și subofițerii Ioan Hațegan, Lucian Pavelescu, Ioan Mihu și Sorin Andreș s-au deplasat la locuințele veteranilor de război Gheorghe Tamaș, de 101 ani, din Daia Română, și Neculai Vrabie, de 99 de ani, din Alba Iulia, pentru a le înmâna pungile cu cadouri de Paști.

Alături de cadourile consistente dăruite, veteranii din teatrele de operații le-au transmis celor doi eroi de război multă sănătate și viață lungă, precum și tradiționala urare „Paște fericit!”, alături de cei dragi!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Elevi aiudeni în vizită la vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea

Publicat

în

Vizită la vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea a unor elevi aiudeni

Marți 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, după Sfânta Liturghie, elevii învățătoarei Luminița Manole din clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și membri ai Centrului cultural-catehetic „Adormirea Maicii Domnului” al Parohiei Ortodoxe Aiud III au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor Centrului rezidențial „Acoperământul Maicii Domnului” de la Unirea, în cadrul unei acțiuni social-filantropice.
„Astfel, pe lângă darurile simbolice și frumoasele felicitări pascale realizate de mânuțele lor, cei mici au sădit în sufletele vârstnicilor împovărați de ani și de suferință bucuria și optimismul atât de necesare în vremurile pe care le trăim.
Această activitate, desfășurată spre finalul Postului Mare, în Săptămâna Floriilor, dincolo de scopul filantropic, i-a conștientizat pe elevi că faptele milei creștine sunt mângâiere nu doar pentru sufletul semenului de lângă noi, cât și pentru sufletul nostru. Întrucât Mântuitorul Hristos vorbește adesea de milostenie și de ajutorarea celor aflați în nevoi sau în singurătate, prin astfel de acțiuni practice, cunoscutele sintagme „Dăruind vei dobândi” sau „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” își găsesc înțeles mult mai ușor în conștiința copiilor.
De-a lungul vremii, în cadrul proiectelor inițiate de parohia noastră în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și cu diferite centre sociale din cadrul rețelei „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, elevii au participat la numeroase evenimente sau acțiuni social-filantropice. În același duh al iubirii milostive, și activitatea de astăzi se încadrează în tematica Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, a precizat preotul Nicolae Aloman.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba