Noi reguli pentru angajarea funcţionarilor publici: Candidații, obligați să știe Constituția

Adăugat la Știri

Regulile privind concursurile pentru funcționari publici au fost modificate printr-un act normativ care a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Actul aduce schimbări în privința documentelor din dosarele de înscriere la concurs, în privința probelor și a bibliografiei obligatorii, dar și alte beneficii pentru cei care se ocupă de aceste examene, notează avocatnet.ro.

Modificări la conținutul dosarului de înscriere la concurs

Cei care se înscriu la concursurile pentru funcționari publici trebui să adauge și un curriculum vitae, modelul comun european. Apoi, adeverința medicală pe care trebuie să o includă în dosar nu va mai fi necesară în original, ci va fi suficientă o copie. Pe scurt, dosarul trebuie să cuprindă cererea de înscriere, copii ale actelor de studii, ale carnetelor de muncă și adeverințelor eliberate de angajator, cazierul judiciar (pentru care candidații pot opta să completeze o declarație de răspundere, urmând ca informațiile să fie luate direct de la autorități), dar și copia actului de identitate (ce va putea fi trimisă chiar și electronic).

Citește și Sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică la funcționarii publici a fost eliminat

Constituţia, obligatorie

De asemenea, bibliografia de examen cuprinde, în mod obligatoriu, și Constituția României, de acum înainte, pe lângă Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici și Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcționarilor publici. În fine, trebuie precizat că, potrivit actului publicat azi, concursurile în derulare la acest moment nu sunt afectate de noile prevederi.

Sursa:avocatnet.ro și realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii