Ninsori și temperaturi minime de până la -5 grade Celsius, în următoarele zile

Adăugat la Știri

Meteorologii anunţă că zilele următoarele vor fi dominate de ninsori, vântul urmând să bată slab până la moderat, în timp ce temperaturile vor ajunge până la minime de -5 grade Celsius.

Miercuri, în vestul și sud-vestul țării, îndeosebi în a doua parte a intervalului, cerul va deveni variabil, iar în restul teritoriului va prezenta înnorări și vor cădea precipitații slabe, în cursul zilei – în regiunile nord-vestice, nordice și centrale, iar noaptea, local în est, nord-est și pe spații mici în centru. În zona de munte și în nordul Moldovei, vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și temporar, ziua, în extremitatea sud-vestică și de sud a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade in nordul Moldovei si și 15 grade in sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade. Pe arii restrânse, noaptea, cu precădere în Câmpia de Vest, se va forma ceață.

Joi, vremea se va încălzi ușor, în majoritatea regiunilor. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade in nordul Moldovei si 16 grade in sudul Banatului, iar cele minime vor avea valori de la -5…-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până în jur de 7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări, dar numai izolat ploi slabe sau burniță, în nordul, centrul și estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceață.

Citește și Semnificația codurilor de culori pentru orice atenționare meteo : Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Vineri, valorile termice se vor situa, în general, peste cele climatologic specifice perioadei. În zonele joase de relief, va fi nebulozitate joasă și ceață, mai ales dimineața și noaptea, iar în restul teritoriului, cerul va fi variabil. Izolat, în Dobrogea, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în deltă și pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar minimele între -1 și 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -5 grade.

Sambata, in sudul și în estul țării, vremea va fi în general închisă cu nebulozitate joasă și ceață, asociată izolat cu ploi slabe și burniță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, iar ceața va fi prezentă, pe arii mai restrânse, îndeosebi la câmpie și în depresiuni, mai ales dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în Dobrogea, sudul Moldovei, iar spre sfârșitul intervalului și în regiunile vestice. Temperaturile maxime, în mare parte din țară, mai ridicate decât cele normale la această dată, vor fi cuprinse, în general, între 6 și 14 grade, iar cele minime vor avea valori de la -4…-3 grade în estul Transilvaniei, până la 8 grade, pe litoral.

Prognoza meteo de duminica pana marti :Valorile termice se vor situa, în general, în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare, în prima parte a intervalului.

Sursa:romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii