Mihnea Costachi, locul 7 Campionatele Mondiale de juniori la șah din Rusia

Adăugat la Știri

mihnea-costachi-la-cm-de-juniori-din-rusiaJuniorul albaiulian albaiulian Mihnea Costachi  a reusit inca o noua performanta remarcabila, clasandu-se pe locul 7 in cadrul categoriei juniori sub 16 ani la Campionatele Mondiale de juniori la sah care s-au desfasurat la Khanty Mansiysk (Rusia) in perioada 22 septembrie – 3 octombrie. Competitia a fost una extrem de dificila, elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” fiind cotat ca favoritul numarul 13 la start dintre cei 87 de participanti.

De-a lungul celor 11 runde, Mihnea Costachi a obtinut 6 victorii cu Fahim Mohammad (Franta), Bryce Tiglon (SUA), Florian Mesaros (Austria), Zhu Yi (China), Semen Elistratov (Rusia) si Arash Tahbaz (Iran), a remizat cu Tran Minh Thang (Vietnam), Andrey Mustafin (Azerbaidjan), Bahadir Ozen (Turcia) si Timur Trubchaninov (Rusia), pierzand o singura partida in runda a7-a cu Raghunandan Kaumandur Srihari (India).

Turneul a fost castigat de Haik Martirosyan (Armenia) 9 puncte, urmat de Oleksandr Tripishko (Rusia) 8,5 puncte, Tran Minh Thang (Vietnam), Timur Fakhrudinov (Rusia)  Leon Livaic (Croatia),  Robby Kevlishvili (Olanda) si Mihnea Costachi (Romania) toti cu 8 puncte departajati de coeficientul Bucholtz.

Rezultatul obtinut in Rusia confirma valoarea tanarului maestru international albaiulian pe plan mondial. Chiar daca nu a obtinut o medalie ca in 2014, Mihnea Costachi a demonstrat inca o data ca este printre cei mai buni juniori din lume la categoria sa de varsta, el fiind totodata si cel mai bine clasat junior din delegatia Romaniei la aceasta editie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii