Medicii trebuie să raporteze toate sponsorizările și donațiile primite pentru a recomanda anumite medicamente

Adăugat la Sănătate

mediciPotrivit unui proiect legislativ al Ministerului Sănătății medicii vor trebui să raporteze în primul trimestru al anului 2016 toate sponsorizările și donațiile primite pentru a face publicitate pentru orice medicament sub orice formă.

Potrivit reprezentanților ministerului proiectul reglementează pentru prima dată publicitatea destinată cadrelor medicale și va arăta sumele vehiculate.

Președintele Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, Marius Savu, a explicat că orice cheltuială făcută de o companie farmaceutică, de un distribuitor de medicamente să poată să fie identificată cu nume şi prenume cui a fost făcută.

Deoarece aceaste cheltuieli pot reprezenta deplasarea la un congres, la o manifestare ştiinţifică, o donaţie către o fundaţie reprezentantul agenției a mai spus că ar trebui specificată și o sumă minimă sub care să nu se facă raportarea, undeva între 50-100 de lei. Ordinul va intra în vigoare din momentul în care va fi publicat în Monitorul Oficial, chiar dacă prima raportare se va face în 2016.

Silvia Surugiu

Roxana Onea

Mobil: 0733.948.176
roxy_onea@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.