Medicii își cer drepturile printr-o rezoluție adoptată astăzi la Alba Iulia

Adăugat la Sănătate

colegiul medicilorMedicii care fac parte din Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România, în frunte cu președintele lor, Vasile Astărăstoaie, au adoptat astăzi o rezoluție, în 3 puncte, prin care solicită apărarea independenței și demnității medicilor.

Consiliul a prezentat o analiză a situației sistemului de sănătate și a evidențiat deficitul de medici din spitale determinată mai ales de migrația acestora în străinătate. Potrivit sursei citate, numai în ultimii 6 ani au plecat să lucreze în străinătate peste 15.000 de medici. Dintre aceștia, peste 1.200 au plecat peste hotare doar în prima jumătate a anului. Pentru a atrage atenția asupra acestor probleme, Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România cere printr-o rezoluție  revenirea la forma inițială a ordonanței care reglementează reforma în sănătate.

Medicii solicită totodată amnistia fiscală pentru cabinetele medicale și pentru centrele de permanență penalizate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate chiar dacă medicii nu au avut o vină. Nu în ultimul rând, ei cer finanțarea cu 6% din PIB a sistemului de sănătate.

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.