Daniel Breaz, la Unirea FM: Lucrările la Corpul H al Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia ar putea fi finalizate abia anul viitor, din cauza fondurilor insuficiente

Adăugat la Știri

Universitatea-1-DecembrieCorpul H al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a intrat în renovare dar, anul acesta, lucrarea a stagnat foarte mult, din cauza fondurilor foarte mici alocate de Ministerul Educației pentru această investiție.

Rectorul Universității  din Alba Iulia, Daniel Breaz, a declarat la Unirea FM că acest corp al universității ar putea fi finalizat până la finele anului viitor, finalul proiectului este martie 2018.

Daniel Breaz, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” : ”Anul acesta, din păcate, lucrarea a stagnat foarte mult. Dacă în 2015 am primit de la Ministerul Educației circa 3 milioane 400 de mii de lei, pentru a continua investiția, și s-a văzut unde a ajuns această investiție, în 2016, până în acest moment am primit doar 300.000 de lei. De 11 ori mai puțini bani. Dacă ar fi fost finalizată, așa cum am gândit noi, în septembrie anul acesta, am fi putut aplica pe niște proiecte europene, să dotăm clădirea. Iată, am pierdut un tren.”

Citește și Daniel Breaz, la Unirea FM: Universitatea ”1 Decembrie 1918” se va apropia și mai mult de mediul de afaceri

Daniel Breaz spune că acest Corp H al universității albaiuliene, ce a funcționat în secolul XVIII ca și grajd pentru trupele austriece, va fi transformat într-o clădire cu parter, etaj și mansardă și va găzdui mai multe laboratoare pentru studenți, amfiteatre, un centru de transfer tehnologic. La acest moment este finalizat doar în proporție de 85%.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii