Rămâi conectat

Știri

Loteria bonurilor fiscale, a doua extragere. Bonurile de 135 de lei din 23 mai, câștigătoare

Publicat

în

Duminică, 28 iunie 2015, la ora 17.00 a avut loc o nouă ediţie a loteriei fiscale, la care au participat chitanţele emise în perioada 29 martie-31 mai. Premiul pus în joc este şi acum de 1 milion de lei.Află de pe radiounirea.ro toate detaliile.

Bonurile câștigătoare sunt cele în valoarea de 135 de lei, din data de 23 mai

Nu vă bucuraţi însă dacă veţi constata că datele anunţate de autorităţi – adică luna, ziua şi valoarea câştigătoare -, se regăsesc şi pe bonul dumneavoastră.

Nu vă puteţi considera din start câştigător pentru că, faţă de ediţia trecută a loteriei fiscale, s-au schimbat regulile.

Citeşte şi Maximum 100 de premii la Loteria bonurilor fiscale

În cazul în care vor fi mai mult de 100 de norocoşi, se va organiza ulterior o nouă extragere în urma căreia vor fi desemnaţi cei 100 de finalişti. Ei vor împărţi milionul de lei, astfel că premiul fiecăruia va fi de 10.000 de lei.

Dar să vedem de unde a plecat această idee a loteriei bonurilor fiscale în variantă românească

Scopul declarat al jocului este de a-i încuraja pe români să ceară bonul la cumpărături, pentru reducerea evaziunii fiscale. Prima extragere a avut loc în a doua zi de Paşte, iar rezultatele au fost neaşteptate. Nu mai puţin de 18.200 de persoane au avut bonuri câştigătoare, iar premiul a devenit astfel simbolic: mai puţin de 55 de lei. Statul pare însă să aibă mai mult de câştigat cu o investiţie minimă. Tot mai mulţi comercianţi au început să utilizeze case de marcat.

Anunţul organizării unei loterii a bonurilor fiscale care să-i răsplătească pe cei care cumpără corect a pus pe jar o mulţime de români. Cu gândul la milionul pus la bătaie de Ministerul de Finanţe, oamenii au început să adune chitanţele încă din februarie.

Autorităţile au decis să modifice regulile jocului, după principiul „premii mai mari pentru mai puţini”.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: „Eu speram că v-am obişnut că ceea ce spun se şi întâmpla. Va avea loc această loterie. S-a promulgat legea respectivă care schimbă şi sistemul de extragere. Se va aplica în această lună pentru lunile aprilie şi mai şi întreaga perioadă să fie acoperită şi pe baza noului sistem şi anume 100 de câştigători la care se împarte premiul de un milion de ron şi să fie un câştig substanţial”.

Există şi alte schimbări. Ca să nu-i mai pună pe drumuri pe cei care au bonuri câştigătoare, ministerul Finanţelor se gândeşte să creeze o aplicaţie pentru telefoane inteligente.

Şi să organizeze şi o loterie separată, la care să participe doar chitanţe emise în zone cu evaziune ridicată.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: „Loteria clasică, cea pe care o ştim, merge aşa cum a fost stabilită până la finalul acestui an. În paralel putem să organizăm astfel de loterii ale bonurilor care provin din zone unde evaziunea e ridicată”.

Anual, statul pierde peste 100 de miliarde de lei la buget de pe urma evaziunii fiscale, adică în jur de 16 procente din Produsul Intern Brut. E drept, se văd şi primele semne după controalele făcute anul acesta de inspectorii Fiscului. În primele trei luni, numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu aproape 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba