La fiecare autoturism nou au fost înscrise şase vechi, în primele patru luni

Adăugat la Știri

Înmatriculările de autoturisme în România au crescut în primele patru luni ale acestui an cu 74,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 196.183 de unităţi, potrivit datelor publicate de către Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Înmatriculările, dominate de autoturismele second-hand aduse din străinătate, au accelerat puternic faţă de anul trecut, un efect clar al elimimării timbrului de mediu de la 1 februarie, scrie News.ro. Datele publicate includ înmatriculările cumulate de maşini noi şi second-hand şi detalii legate de ponderea maşinilor noi sau de ocazie în totalul înmatriculărilor, scrie News.ro. Astfel, înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în primele patru luni cu 22,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, la 28.916 unităţi. De asemenea, în perioada ianuarie-aprilie au fost înmatriculate în România 167.267 de autoturisme second hand, în creştere cu 88,6% faţă de primele patru luni din 2016, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Citește și Cântar pentru mașinile de mare tonaj ce tranzitează șoselele din Alba Iulia. “Bonus”: radar pistol pentru toate categoriile de autoturisme

Astfel, 85% din autoturismele înmatricultate în primele patru luni au fost uzate, iar la fiecare maşină nouă înmatriculată în România au fost înmatriculate alte şase autoturisme second-hand. În luna aprilie au fost înmatriculate 6.640 autoturisme noi, în creştere cu 7,5% faţă de aprilie 2016, şi 39.144 autoturisme second-hand, cu 63,2% mai multe faţă de a patra lună a anului trecut. Principala cauză a creşterii puternice a înmatriculărilor de autoturisme second hand este eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie 2017.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii