La Ciugud a fost testată prima stație de încărcare inteligentă, acoperită cu panouri fotovoltaice

Adăugat la Administrație, Știri

Două prietene stau cuminți pentru o porție de energie verde. Ely, autoturismul electric al Primăriei Ciugud, și Zoe, autoturismul electric al unui ciugudean, s-au întâlnit pentru a testa stația de încărcare din parcarea primăriei.

Totul funcționează perfect și cele două mașinuțe vor fi pregătite în câteva ore pentru noi drumuri cu poluare ZERO. Și totul este GRATUIT pentru că energia electrică o obținem de la soare printr-un sistem fotovoltaic inteligent.

Autoturismul electric pe care administrația locală din Ciugud îl folosește în fiecare zi, înseamnă economie de carburat dar și protecție inteligentă a mediului înconjurător.  Autoturismul electric are o „căsuță” în care se va odihni la sfârșitul orelor de program și se va încărca cu energie verde produsă direct de soare. Mai mult, toate prietenele eco ale lui ELY , așa cum a fost botezat, se vor putea încărca gratuit pentru că parcarea va avea două stații de încărcare rapidă pentru autoturismele electrice.

Proiectul a fost realizat de Primăria Ciugud printr-o finanțare europeană acordată de Grupul de Acțiune Locală „Țara Secașelor” și presupune crearea unei parcări inteligente acoperită cu panouri fotovoltaice. Acestea vor produce energia electrică necesară pentru două stații de încărcare pentru autovehicule electrice dar și pentru a acoperi consumul de electricitate al sediului primăriei.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii