Joi la Museikon va fi vernisată o expoziție de fotografie documentară, care cuprinde viața Romanovilor!

Adăugat la Educație și Cultură

Joi, 14 martie 2019, de la ora 16, la Museikon, va fi vernisată o interesantă expoziție de fotografie documentară. Intitulată „Cele mai frumoase amintiri ale Romanovilor”, expoziția – inițiată și itinerată de Asociația Predania – comemorează centenarul scurs de la martiriul familiei imperiale a Rusiei.

Dincolo de acest episod tragic, s-a aflat însă o familie unită, care nu și-a ascuns sentimentele, o familie frumoasă și fericită, pe care o puteți cunoaște în intimitatea celor mai firești experiențe cotidiene.

Expoziția prezintă fotografii din viața familiei imperiale ruse, care surprind Romanovii în diferite situații de viață precum: întemeierea familiei, nașterea copiilor, războiul și implicarea umanitară a Împărătesei Alexandra și a tuturor copiilor săi, legătura lor cu poporul sau lucrarea diplomatică a Împăratului Nicolae.

Nu este lăsată deoparte nici drama acestei familii imperiale din prizonieratul care s-a sfârșit tragic. Evenimentul este organizat de Consiliul Județan Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii