Ioan Martin, director DSVSA Alba, la Unirea FM: Șase cazuri de trichineloză depistate, până în prezent, în gospodării din Alba

Adăugat la Știri

11 focare de trichineloză au fost depistate, anul trecut, de către inspectorii sanitar veterinari din Alba. Anul acesta, până acum, au fost 6 focare, a declarat la Unirea FM directorul DSVSA Alba, Ioan Martin. Inspectorii sanitar veterinari din Alba au depistat cele 6 cazuri de trichineloză la porci tăiați în gospodăriile oamenilor, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată.

Ioan Martin, director DSVSA Alba: ”Anul acesta, până în momentul de față , avem 6 focare. În toate colțurile județului. Animalele au fost distruse. Am avut la Alba Iulia, Câmpeni, Sebeș, Blaj , Aiud, în toate zonele am avut câte un focar. DSVSA Alba și-a suplimentat personalul și a deschis un număr de 8 circumscripții sanitar veterinare, în principalele municipii și orașe ale județului ”.

Citește și Examenul trichineloscopic, obligatoriu înainte de a mânca din „pomana porcului”: În Alba lulia, Câmpeni, Teiuș, Aiud, Sebeş, Cugir, Ocna Mureş, Blaj, sunt deschise locații unde se poate realiza acest examen

Inspectorii sanitar veterinari recomandă consumatorilor să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spații nesupravegheate sanitar-veterinar. Examinarea cărnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie, iar cei care vând carne şi preparate neverificate, care pot pune în pericol sănătatea şi viaţa celor care o consumă, vor fi sancţionați cu amenzi. Acestea pot ajunge până la 40.000 de lei. La nivelul județului Alba, examenul trichineloscopic se efectuează în cadrul circumscripţiilor din localităţile Alba lulia, Câmpeni, Teius, Aiud, Sebeş, Cugir. Ocna Mureș, Blaj, care vor avea program inclusiv sâmbăta și duminica, dar și în cabinetele medicilor veterinari.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii