Indemnizațiile invalizilor de război, veteranilor și văduvelor au fost majorate

Adăugat la Știri

veteraniGuvernul României a majorat, marți, printr-o ordonanță e urgență, cuantumul indemnizațiilor lunare ale invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, la propunerea MApN. Indemizațiile au crescut cu 75%.

“La propunerea Ministerului Apărării Naționale, ca un act necesar de recunoaștere și compensare a sacrificiului făcut în timpul războiului și, ulterior, în societate, de invalizii, veteranii și văduvele de război, Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 29 noiembrie, o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de îndemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război și pentru stabilirea unor măsuri privind drepturile prevăzute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război”, se arată într-un comunicat remis de MApN, potrivit .realitatea.net.

Prin actul normativ menționat, cuantumul îndemnizațiilor lunare cuvenite invalizilor de război, veteranilor de război, precum și văduvelor de război a fost majorat cu 75 la sută față de valoarea actuală.

Astfel, invalizii de război încadrați în categoriile mari mutilați și gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadrați în gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei. Tot la 196 de lei au fost stabilite și noile cuantumuri ale îndemnizațiilor lunare de veteran de război și ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit.

MApN mai anunță că, în aceeași ședință a Cabinetului, a fost adoptată, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, și o hotărâre prin care cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat a fost stabilit la 335 lei.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii