S-au înregistrat 263 de voturi în favoarea acestui proiect. Legea trebuie acum promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

Ministerul Muncii nu a fost de acord cu această modificare. Ministerul Muncii solicită menținerea plafonului de 3.400 de lei. Nu este pentru că nu avem grijă, ci pentru a evita fraudele și să menținem un echilibru și o egalitate de tratament pentru mamele care lucrează în sectorul privat și mamele care lucrează în sectorul public”, a spunea Ana Costea, ministrul Muncii, în Comisia de muncă din Camera Deputaților.

Citește și Mai multe zile de concediului pentru tătici

Alte modificări adoptate de aleşi sunt: calculul indemnizaţiei în cuantum de 85% din media câştigurilor din ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, cea mai mică indemnizaţie să fie 85% din salariul minim pe economie, iar dacă revin la serviciu înainte de finalul concediului de doi ani, mamele să primească un stimulent de 50% din indemnizaţia minimă.

În plus, mamele care vor rămâne în concediu doi ani vor primi tot 85% din media veniturilor. Până acum, femeile care stăteau doi ani acasă primeau cel mult 1.200 de lei lunar.

Sursa:digi24.ro