Rămâi conectat

Știri

Închisoare de până la şase ani pentru agresorii din spitale : Propunere legislativă

Publicat

în

Ani grei de închisoare pentru cei care agresează doctorii sau asistentele medicale. E propunerea Sindicatului Sanitas, bazată pe cifre alarmante – potrivit unui studiu realizat la nivel naţional, 85 la sută dintre cadrele medicale au fost agresate verbal, iar zece la sută – fizic. Pentru că, în prezent, în astfel de cazuri, se aplică de obicei pedepse mai mult simbolice, doar unu la sută din aceste incidente sunt raportate.

Unităţile de primiri urgenţe sunt scena celor mai multe agresiuni ale pacienţilor sau rudelor acestora asupra personalului medical. Uneori, de vină e consumul de alcool, alteori – lipsa de răbare sau neînţelegerea modului în care se face triajul cazurilor.
Au început să ne bruscheze şi să ne agreseze, atât fizic cât şi verbal, pe toate cadrele medicale prezente.Doi dintre paznici se fereau să intre în incinta Unităţii de Primiri Urgenţe să nu cumva să primească şi ei lovituri”, declară Cristina Geormaneanu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean din Craiova.

Uneori, lucrurile merg chiar mai departe. „În urmă cu câţiva ani am avut o asistentă sechestrată, a fost şi un proces”, spune Mihai Polinschi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Inclusiv pacienţii ajunşi în saloanele spitalelelor devin violenţi. Un astfel de caz s-a petrecut luna trecută, la Spitalul Elias din Bucureşti.

„În momentul în care asistenta a încercat să administreze antibioticul pe branulă, deci n-a făcut nimic care să-l deranjeze. Pacientul pur şi simplu a sărit din pat şi a început să o strângă de gât, săraca a căzut”, spune Angheluşa Lupu, director de îngrijiri, Spitalul Elias. Rănile suferite de asistenta medicală au fost atât de grave încât femeia a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Citeste si Se lansează campania „Nu agresați cadrele medicale!” : În spitalele din județul Alba s-au înregistrat cazuri de agresiune îndreptate asupra personalului medical

Federaţia Sanitas spune că astfel de incidente nu trebuie să se mai repete.

Adoptarea unui act legislativ care să apere corpul medical şi care să descurajeze violenţa de orice natură”, afirmă Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

Proiectul de lege, care are şi sprijinul Ministerului Sănătăţii, ar urma să fie depus în Parlament în cel mult două luni. Până atunci, propunerea va fi popularizată inclusiv în rândul medicilor, care vor fi încurajaţi să-i reclame pe cei care îi agresează fizic sau verbal. Până acum, în cele mai multe astfel de cazuri, autorii au primit doar un avertisment. Dacă agresarea personalului medical ar fi considerată ultraj, atunci fapta va putea fi pedepsită cu amendă sau chiar închisoare, de la şase luni la şase ani.

Sursa:digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba