Încep Jocurile Paralimpice de la Rio: Ciclistul Eduard Novak va fi pordrapelul României

Adăugat la Sport, Știri

Jocurile-Paralimpice-de-la-Rio-2016Ciclistul Eduard Novak va fi pordrapelul României la Jocurile Paralimpice de la Rio, întreaga delegație având 12 sportivi.

Este cea mai numeroasă delegație trimisă de România la această competiție, după ce, la ediția din 2004 a Jocurilor Paralimpice au fost doar doi români, iar la precedenta ediție, la Londra, în 2012, au fost cinci sportivi tricolori.

Cei 12 sportivi care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio sunt: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură în înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

Citește și Șahistul Mihnea Costachi, la Campionatul Mondial de juniori din Rusia

Jocurile Paralimpice debutează în 7 septembrie, urmând ca sportivi din 176 de țări să se întreacă în diferite sporturi până în 18 septembrie.

Eduard Novak (40 de ani) este singurul sportiv care a reușit să urce pe podium la Jocurile Paralimpice. El a cucerit un titlu olimpic pe velodrom, în proba de urmărire, la Londra 2012, dar și două medalii de argint pe șosea, ambele la contratimp: la Beijing 2008, respectiv Londra 2012.

Sursa:greatnews.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii