Rămâi conectat

Știri

Încep înscrierile pentru sesiunea din vară a bacalaureatului : Calendarul examenului

Publicat

în

Elevii de clasa a XII-a intră în focurile examenului de bacalaureat. În perioada 22 – 26 mai 2017 se face înscrierea la prima sesiune de examen.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, încep luni 26 iunie, cu testul de Limba şi literatura română (proba E)a). Marţi, 27 iunie, se va desfăşura proba de Limba şi literatura maternă (proba E)b), iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d), este programată vineri, 30 iunie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii vor putea opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

CALENDARUL examenului de bacalaureat naţional – 2017

Sesiunea iunie-iulie 2017

  • 22 – 26 mai 2017 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
  • 26 mai 2017 Încheierea cursurilor pentru clasa a X II-a/ a XIII-a
  • 6 – 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 8 – 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 9, 12 – 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 14 – 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  • 26 iunie 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă
  • 27 iunie 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
  • 28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă
  • 30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă
  • 5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
  • 6 – 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
  • 10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Sesiunea august-septembrie 2017

  • 11 – 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  • 27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
  • 21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă
  • 22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
  • 23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă
  • 24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă
  • 25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  • 1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
  • 2 – 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
  • 6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Citește și Sesiunea specială a Bacalaureatului 2017 pentru olimpici începe în 27 mai

La examenul de bacalaureat se pot înscrie atât candidatii din seria curenta, cât si cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat. Elevii români care au studiat în strainatate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de MECTS, prin Centrul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor.

Înscrierea candidatilor pentru examenul de bacalaureat se face, prin fisa-tip informatizata, la secretariatele liceelor pe care acestia le-au absolvit, numai în perioada prevazuta în calendarul examenului, dupa cum urmeaza:

  1. a) pentru candidatii din seria curenta, profesorii diriginti întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat, în conformitate cu evidentele din licee. Tabelele cuprind optiunile pentru probele de examen si semnatura elevilor. Odata cu tabelele, profesorii diriginti depun si fisa-tip informatizata, tiparita si semnata de fiecare candidat, în care acesta îsi asuma optiunile pentru disciplinele de studiu prevazute pentru probele la alegere, la care doresc sa sustina examenul de bacalaureat.
  2. b) pentru candidatii din anii precedenti si pentru candidatii din seria curenta, în cazul celei de a doua sesiuni, înscrierea se face, în perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat, de catre secretariatul unitatii de învatamânt pe care candidatii au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de acestia (certificat de nastere si, dupa caz, de casatorie, un act de identitate, foaia matricola, adeverinta cu notele la probele pentru care solicita recunoasterea notelor).
  3. c) pentru candidatii din seriile anterioare, în situatia schimbarii domiciliului în alta localitate, mentionata ca atare în buletinul/cartea de identitate, candidatii se pot înscrie pentru a sustine bacalaureatul la o unitate de învatamânt de acelasi profil, stabilita de comisia de bacalaureat judeteana din judetul în care se afla noul domiciliu al candidatului.

În afara acestei situatii, înscrierea în alt judet este permisa numai cu aprobarea Comisiei Nationale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate si însotite de documente doveditoare, transmise la Directia Generala Educatie şi Înva[1]ţare pe Tot Parcursul Vieţ[1]ii. Art.36

Candidatii care au participat si au fost respinsi la sesiuni anterioare de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 si care solicita recunoasterea unor probe promovate în aceste sesiuni, vor prezenta la înscriere si o adeverinta, eliberata de unitatea de învatamânt absolvita, din care sa reiasa rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat în sesiunile mentionate.

Adeverinta va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplina sustinuta si nota obtinuta la fiecare din probe. În cazul în care candidatul nu s-a prezentat la una/la mai multe probe sau a fost eliminat din examen, acest lucru va fi mentionat în adeverinta. Adeverinta va fi semnata de directorul si de secretarul unitatii de învatamânt absolvite si va purta stampila acesteia.

Sursa:romanitv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba