Incendiu la o bucătărie de vară în localitatea Laz, Săsciori

Adăugat la Știri

pompieriGarda de intervenție Sebeș a intervenit ieri, la ora 19:22, în localitatea Laz din com. Săsciori, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie de vară, proprietatea lui L.E.

Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săsciori. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul bucătăriei de vară confecționat din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 36 mp, mobilier de bucătărie, aparatură electrică și electrocasnică și instalația electrică. Incendiul s-a propagat la casa vecinului Ș.G, afectându-i acoperișul casei de locuit pe o suprafață de circa 120 mp, tavanul mansardei, mobilier, articole de îmbrăcăminte și instalația electrică. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind instalațiile electrice, şi anume:

– nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii