Rămâi conectat

Sport

Ianis Tarciuc, de la CSM Unirea Alba Iulia, învingător în secţiunea juniorilor de la un turneu de șah organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Alba

Publicat

în

Tudor Sfârlog revine spectaculos în activitatea şahistă cu o victorie în faţa lui Mihnea Costachi şi Adrian Sechereş în turneul de seniori la Cupa Pizzeria Iulia. Ianis Tarciuc (CSM Unirea Alba Iulia) învingător în secţiunea juniorilor

Pizzeria Iulia, locul preferat de întâlnire al şahiştilor albaiulieni în ultimii 4 ani, a fost în weekend gazda mai multor competiţii şahiste în cadrul turneului “Cupa Pizzeria Iulia” organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Alba.

Sâmbătă şi duminică, pe parcursul a 6 runde în sistem elveţian, 36 de juniori din judeţele Alba, Arad, Brașov, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Timiș și municipiul București au participat la turneul de şah clasic omologat de federaţia internaţională de şah. Nivelul competiţiei a fost unul ridicat, ceea ce a făcut ca lupta să fie una foarte echilibrată, la finalul competiţiei trei participanţi terminând la egalitate de puncte pe locul 1. În urma aplicării criteriilor de departajare învingător a fost desemnat Ianis Tarciuc (CSM Unirea Alba Iulia), urmat de Mihnea Sântimbrean (CS Universitatea de Vest Timisoara) şi Andrei Schmit (CSO Cugir). La o jumătate de punct în urma trioului fruntaş au încheiat Robert Sava (Clubul Central de Şah Bucureşti), Andrei Bar (CSM Unirea Alba Iulia) şi Darius Eisler (Logic 64 Braşov). S-au acordat urmatoarele premii:

B18: 1.Ianis Tarciuc (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Darius Eisler (Logic 64 Braşov) 3.Mihai Indrei (Clubul de Şah Deva)

B14: 1.Andrei Schmit (CSO Cugir) 2.Razvan Burja-Udrea (CSM Unirea Alba Iulia)  3.Alexandru Covaciu (CSU Sibiu)

B12: 1.Mihnea Sântimbrean (CSU Universitatea de Vest Timişoara) 2.Gabriel Milos (CSU Universitatea de Vest Timişoara) 3.Alexandru Simina (CSM Unirea Alba Iulia)

B10: 1.Robert Sava (Clubul Central de Şah Bucureşti) 2.Andrei Bar (CSM Unirea Alba Iulia) 3.Andrei Simina (CSM Unirea Alba Iulia)

B8: 1.Alexandru Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Bogdan Sântimbrean (CSU Universitatea de Vest Timişoara) 3.Luca Almarichi (CSU Universitatea de Vest Timişoara)

B7: 1.Vladimir Sofronie (Logic 64 Braşov) 2.Ioan Gomboş (CSM Unirea Alba Iulia) 3.Daniel David (CSS 1 Timişoara)

F18: 1.Andreea Hristea (Clubul Central de Şah Bucureşti) 2.Bianca Margău (CSU Universitatea de Vest Timişoara) 3.Iris Antal, Antonia Stremţan (CSM Unirea Alba Iulia)

F7: 1.Antonia Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Hanna Illes (CSS Târgu Mureş), Sofia Chiluţ-Olariu (CSS Târgu Mureş)

Turneul de klotz, o competiţie spectaculoasă în care juniorii joacă pe perechi şi îşi pot folosi pe propria tablă piesele capturate de partener adversarului, s-a încheiat cu vitoria echipei Darius Brînduşe & David Vesa (CSM Unirea Alba Iulia), podiumul fiind completat de echipele George Pleşa (CSM Unirea Alba Iulia) & Ştefan Şerban (Juvenes Târgu Mureş) şi Mihnea Sântimbrean (CSU Universitatea de Vest Timişoara) & Dragoş Vesa (CSM Unirea Alba Iulia)

Părinţi copiilor au jucat şi ei într-un turneu separat la care au luat startul 12 participanţi, Liviu Antal (Deva) clasându-se pe primul loc urmat de Iulian Pleşa (Alba Iulia), Cristian Milos (Timişoara), Sorin David (Timişoara) şi Iulian Gomboş (Câmpeni).

Cel mai spectaculos moment al turneului a fost revenirea în competiţiile şahiste a lui Tudor Sfârlog după o pauză de aproape 6 ani. Fost vicecampion european de juniori şi multiplu campion naţional de juniori în anii 2005-2010, Tudor s-a retras din activitatea şahistă la sfârşitul perioadei de juniorat dedicându-se carierei profesionale şi jucând şah, cu mici excepţii, doar amical pe internet. Ultima sa prezenţă într-o competiție oficială a fost în octombrie 2013, când a făcut parte din echipa CSU Alba Iulia alături de Mihnea Costachi, Adrian Sechereş (cei doi erau atunci în vârstă de 13 şi 15 ani), Cristi Câmpian și Ceteraş Marius care a promovat in Liga a 2-a, dar care ulterior nu a mai participat la competiția națională pe echipe. Atras de prezenţa la turneul de şah rapid pentru seniori din cadrul Cupei Pizzeria Iulia a vechilor săi prieteni Mihnea Costachi şi Adrian Sechereş, dar şi a altor jucători redutabili în frunte cu fostul campion naţional de seniori Iulian Sofronie, Tudor Sfârlog a decis să participe şi el la turneul desfăşurat duminică la Alba Iulia. Pofta sa de joc a fost maximă după 6 ani de pauză, iar rezultatul final o plăcută surpriză. Cu 5 victorii şi o singură remiză împotriva maestrului internaţional Mihnea Costachi (Politehnica Iaşi), clasat al doilea la final, Tudor Sfârlog (CSU Alba Iulia) s-a impus solitar făcându-şi o revenire spectaculoasă în arena şahistă. Pe locul 3 s-a clasat Adrian Sechereş (CSU Universitea de Vest), astfel că tridentul care în urmă cu 12 ani făcea furori la campionatele naţionale de juniori obţinând 8 medalii s-a reunit pe podiumul competiţiei albaiuliene. Locurile următoare au fost ocupate de maestrul internaţional Iulian Sofronie (Logic 64 Braşov) şi juniorul Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia).

Foarte probabil Tudor Sfârlog va continua să participe la competiţii şahiste după finalizarea lucrării de doctorat, aşa că nu este exclusă participarea lui la Openul Internaţional al României care se va desfăşura la Alba Iulia în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie.

Arbitrajul a fost asigurat de Marius Ceteraş (Alba Iulia), Liviu Antal (Deva) şi Iosif Baratoşi (Târgu Mureş). Turneul a fost gazduit in conditii excelente de Pizzeria Iulia din Alba Iulia, directorul turneului Iulian Pleşa alături de soţia sa Dana Pleşa făcând tot ce era necesar pentru ca participanţii şi însoţitorii acestora să se simtă perfect pe durata turneului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

În „Alba Blaj Arena”, bătălie pentru titlul național la volei feminin

Publicat

în

Bătălie pentru titlul național la volei feminin în „Alba Blaj Arena”

Bătălia pentru titlul național la volei feminin se mută în sala polivalentă „Alba Blaj Arena”.

Acolo se va disputa, vineri 26 aprilie, de la ora 20.00, meciul 3 al finalei Diviziei A1 dintre campioana în exercițiu Volei Alba Blaj și CSO Voluntari, formație calificată în premieră în ultimul act al campionatului.

Echipa din județul Ilfov conduce cu 2-0 la geberal după victoriile obținute în primele meciuri, disputate în județul Ilfov.

Dacă Volei Alba Blaj se va impune vineri, a doua zi, sâmbătă 27 aprilie, de asemenea de la ora 20.00, va avea loc al patrulea meci al finalei. În cazul în care va câștiga și acest duel echipa din „Mica Romă”, partida decisivă pentru stabilirea campioanei naționale va fi pe 1 mai la Voluntari.

foto: facebook Volei Alba Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

„Start la mișcare” în Alba Iulia: Când va avea loc evenimentul

Publicat

în

La Alba Iulia, „Start la mișcare”

Vineri 26 aprilie, de la ora 10.00, în Șanțurile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, pe latura de Vest, va avea loc evenimentul sportiv „Start la mișcare”. 

„Start la mișcare” este însoțit de Primăria Municipiului Alba Iulia și Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia pentru a promova sănătatea și activitatea fizică în rândul tinerilor.

„Vă așteptăm cu ateliere educative și distractive pentru toate vârstele între 5 și 18 ani! Plus, la ora 11.00, avem pregătit un cros pe distanțe adaptate pentru două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-18 ani. Este o oportunitate excelentă de a vă testa abilitățile și de a te distra! Înscrierile se pot face online sau direct la fața locului.
Haideți să încurajăm sportul și să trăim sănătos împreună! Vă așteptăm cu surprize și premii fabuloase!”, este mesajul transmis de organizatori.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Care sunt adversarii echipelor din Alba în faza superioară a competițiilor juvenile FRF

Publicat

în

Adversarii echipelor din Alba în faza superioară a competițiilor juvenile FRF: Care sunt

Reprezentantele județului Alba în competițiile juvenile U19 și U17 organizate de Federația Română de Fotbal și-au aflat adversarele din etapa eliminatorie a optimilor de finală. 

CSM Unirea Alba Iulia U19 va juca pe teren propriu cu LPS Satu Mare. Meciul este programat duminică 28 aprilie, de la ora 14.00, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate” din Alba Iulia.

LPS Sebeș U17 va juca în deplasare cu SCM Zalău. Meciul este programat de asemenea duminică 28 aprilie, de la ora 14.00, pe Stadionul „Municipal” din Zalău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba