Rămâi conectat

Știri

Hartă cu cadastrul gratuit al terenurilor: Localitățile unde încep lucrările în perioada următoare

Publicat

în

Cadastrul gratuit al terenurilor agricole a fost finalizat în unele localități din România în timp ce în alte unități procedura este abia la început sau nici măcar nu au fost depuse actele pentru începerea lucrărilor.

Conform datelor obținute de Agrointeligența – www.agrointel.ro, momentan sunt înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară 9.057.459 de imobile, reprezentând 22,63% din 40.000.000, numărul total aproximat de imobile din România. De precizat că prin imobil se înțelege terenul, cu sau fără construcții, de pe teritoriul unei unități administrativ-teritoriale, apartinând unuia sau mai multor proprietari, care se identifică printr-un număr cadastral unic.

În ceea ce privește stadiul de execuție a lucrărilor de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale (UAT) și finanțate din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), la momentul actual, sunt în desfășurare lucrări în 1.061 de UAT-uri.

Având în vedere etapa aflată în desfășurare la această dată, primele 5 UAT-uri, din punct de vedere al numărului de contracte de servicii încheiate între primării și prestatori, sunt următoarele:

Nr.criteriu Județ Nr. contracte de achiziție publică încheiate Număr estimat imobile
1. DOLJ 82 100.228
2. BACĂU 79 29.454
3. ALBA 72 77.932
4. OLT 57 53.230
5. VÂLCEA 57 48.758

Până la data de 4 octombrie 2016 au fost încheiate 1.105 de contracte de servicii între UAT-uri și persoane autorizate, pentru un număr total estimat de 722.084 de imobile. Decontarea lucrărilor de înregistrare sistematică executate se realizează, din fondurile ANCPI, dupa finalizarea acestora.

ANCPI precizează pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că reglementarea posibilității utilizării veniturilor proprii pentru asigurarea sprijinului financiar necesar primăriilor pentru realizarea înregistrării sistematice a imobilelor situate în sectoare cadastrale din extravilan a fost adoptată cu scopul accelerării realizării cadastrului în România, precum și a implementării noilor scheme de plăți aplicate în agricultură, în perioada 2015 – 2020, asigurându-se 0 bază corectă de impozitare cu privire la aceste imobile.

Citeste si OCPI Alba, contracte cu 66 de unităţi administrativ-teritoriale, pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023

”Realizarea cu prioritate a înregistrării imobilelor situate în extravilan reprezintă 0 măsură definitorie pentru ca România să poată beneficia de alocările financiare de la Uniunea Europeană pentru anul 2016, în cadrul Pilonului I al Politicii Agricole Comune. Astfel, se asigură promovarea unor mecanisme eficiente și absorbția fondurilor europene. Sprijinul financiar necesar autorităților administrației publice locale pentru înregistrarea cu prioritate a terenurilor din sectoarele cadastrale extravilane va fi asigurat anual, din bugetul ANCPI, în scopul evitării unor disfuncționalități în procesul accesării fondurilor europene destinate sectorului agricol al României”,  se arată într-un răspuns pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Iată harta unităților administrative unde lucrările sunt în lucru, în procedură de licitație sau finalizate.

Vă reamintim că lucrările de cadastrare gratuită a terenurilor şi clădirilor au început spre sfârșitul anului 2015 iar momentan se află în plină desfășurare. Până în anul 2023, în cadrul unui program naţional, imobilele din toată ţara vor fi înregistrate gratuit în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) a fost instituit prin intermediul Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996 şi ulterior a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 294/2015, act normativ apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309 din 6 mai. Lucrările din cadrul acestuia sunt desfăşurate de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi sunt finanţate din veniturile sale proprii, dar şi din bani europeni sau ai autorităţilor locale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba