Rămâi conectat

Știri

Gustos, dar ”puturos” ! Cum scapi de mirosul de peşte

Publicat

în

Mare bucurie avem cu atâtea dezlegări la peşte, dar şi mare ponos: după fiecare masă delicioasă strâmbăm din nas la… mirosul din casă. Ce mai putem face, în afară de a porni hota, a spăla, a clăti şi a aerisi? Află pe radiounirea.ro câteva soluţii 100% naturale.

Din casă
Pune la fiert, într- un vas neacoperit, apă în care ai adăugat o linguriţă de oţet. Ţine vasul pe foc preţ de câteva minute, până când se evaporă oţetul. Vaporii de oţet neutralizează automat “parfumul” de peşte.
Câteva seminţe de cimbru sau două foi de dafin puse într- un vas metalic, pe ochiul încins (nu aprins) al aragazului sau pe sobă, înmiresmează aerul. Dar, atenţie, să nu se încingă prea tare, fiindcă va mirosi a ars în toată casa.
Şi sarea de bucătărie lăsată să se încingă pe o tăviţă, pe foc, absoarbe izurile neplăcute.
Şi coaja de lămâie pusă la fiert în apă degajă vapori ce vor înmiresma casa, anulând izul neplăcut.
La fel de eficientă este şi o bucată de ghimbir proaspăt, lăsată în bucătărie cât timp sunt larg deschise geamurile.
Ca să scapi şi de miros, şi de stresul pe care ţi-l provoacă, râşneşte boabe de cafea şi fă-ţi iute o cafeluţă. Parfumul copleşitor va ieşi victorios, iar cu zaţul din cafetieră vei freca tocătorul, capacele şi tacâmurile cu care ai prelucrat peştele.
O metodă folosită de secole este hârtia de Armenia. Se găseşte, cel mai uşor, în magazinele online. Este o hârtie absorbantă, pe care se aplică răşină de styrax (un arbust care creşte în Laos) dizolvată în alcool şi parfumuri naturale. Nu camuflează mirosurile, ci le absoarbe, dezinfectând, totodată, aerul.

Citește și Cum păstrăm legumele şi fructele proaspete peste iarnă

Din cuptorul aragazului
Izul nesuferit dispare din cuptor dacă, imediat după ce ai scos preparatul, pui pe grătar câteva coji de portocală sau lămâie şi laşi uşa cuptorului deschisă.

Din frigider
Un castronel cu oţet sau un pahar cu lapte călduţ, aşezat pe raftul de sus, ori o lămâie tăiată în două, cu câteva cuişoare înfipte în coajă, vor absorbi mirosul peştelui – crud sau gătit – depozitat în frigider.
Din cuptorul cu microunde
Pune într-un vas special pentru preparate la microunde apă amestecată cu lămâie; lasă să fiarbă, apoi curăţă cuptorul cât mai bine, cu produsele pe care le foloseşti în mod obişnuit.

De pe mâini
Freacă-ţi uşor mâinile cu sare fină de bucătărie, spală- le cu apă în care ai amestecat câteva picături de oţet, apoi clăteşte-le cu apă caldă.
Şi zahărul rezolvă problema, dar trebuie mai întâi să te speli cu săpun, să te clăteşti, apoi să freci mâinile cu zahăr şi să te speli din nou cu săpun.
Alte metode: spală mâinile cu suc de lămâie şi cu apă rece; freacă degetele pe un obiect din inox (o lingură, o furculiţă, marginea chiuvetei, robinet) – cercetările au demonstrat că, datorită forţei oxidoreducătoare, inoxul combate mirosurile. Atenţie, evită săpunul, după ce ai aplicat această metodă, fiindcă mirosul va reveni.

Sursa.libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba