Rămâi conectat

Știri

Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, obligaţi să publice contractul-cadru pe pagina proprie de internet – ANCOM

Publicat

în

Furnizorii de servicii de telefonie, internet şi televiziune din România au obligaţia de a publica pe site-urile proprii contractul-cadru pentru a fi accesat şi citit de către utilizatori, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Află de pe radiounirea.ro de când a intrat în vigoare decizia ANCOM

ANCOM a impus în sarcina furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice (telefonie, internet, televiziune) obligaţii suplimentare de informare a utilizatorilor cu privire la contractul-cadru. Acesta trebuie să fie disponibil pe paginile de internet ale operatorilor printr-un link direct de pe pagina principală, cu o denumire sugestivă, furnizorii fiind totodată obligaţi să le înmâneze utilizatorilor, la cerere, o copie a documentului pe care aceştia să o poată studia acasă’, menţionează arbitrul pieţei telecom.
Potrivit sursei citate, contractul-cadru conţine prevederile generale aplicabile în relaţia dintre un utilizator şi un furnizor de servicii, indiferent de oferta propriu-zisă pentru care optează utilizatorul. Acesta poate fi alcătuit din mai multe documente, cum ar fi clauze contractuale principale, termeni generali de furnizare a serviciilor, condiţii specifice fiecărui serviciu de comunicaţii electronice oferit, anexe sau broşuri cu tarife pentru servicii şi echipamente. Fie că sunt interesaţi de serviciul de telefonie, internet sau televiziune, ANCOM sfătuieşte utilizatorii să solicite toate documentele care alcătuiesc contractul, dar şi să le citească, scrie Agerpres.

Citește și OFICIAL: Furnizorii de servicii TV si internet vor fi obligati din 27 iunie sa-si informeze clientii despre viteze, limitari sau blocari aplicate serviciilor, anterior semnarii contractelor

‘Totodată, înainte de a semna contractul de telefonie, internet sau televiziune este bine ca utilizatorii să fie atenţi la informaţii, precum: perioada minimă a contractului şi taxele pe care trebuie să le plătească dacă renunţă la contract înainte de expirarea acestei perioade, ordinea de consum a resurselor (minute/SMS-uri/MMS-uri/apeluri video), perioada de valabilitate a unor extraopţiuni sau a unor bonusuri alocate, dacă există servicii suplimentare care se activează automat odată cu activarea serviciului (de exemplu, serviciul de internet pe mobil, serviciul de roaming) şi tarifele aferente acestor servicii, dacă există taxe pentru servicii adiţionale (precum tariful de instalare, tariful pentru emiterea facturii detaliate, chirii pentru echipamente), dacă şi ce restricţionări se aplică la utilizarea anumitor servicii/aplicaţii, cum poate fi anunţată o defecţiune şi în ce termen se remediază, în ce condiţii se poate suspenda serviciul şi la ce despăgubiri au dreptul dacă furnizorul nu respectă contractul’, notează ANCOM.
În cazul în care contractele-cadru nu se regăsesc pe paginile de internet ale furnizorilor de servicii de telefonie, internet sau televiziune, utilizatorii pot face o sesizare la ANCOM.
Decizia ANCOM privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali a intrat în vigoare la 27 iunie 2015 şi stabileşte categoriile de informaţii pe care furnizorii de comunicaţii electronice trebuie să le aducă la cunoştinţa utilizatorilor şi extinde obligaţiile de informare şi la furnizorii de servicii de internet şi retransmisie TV, pe lângă furnizorii de telefonie, care aveau asemenea obligaţii încă din anul 2009.
Potrivit datelor oficiale, în România sunt utilizate aproape 23 de milioane de cartele SIM de telefonie mobilă şi peste 16 milioane de conexiuni la internet de bandă largă, în timp ce aproape 7 milioane de gospodării au acces la servicii de retransmisie TV contra cost.

Sursa:economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba