Rămâi conectat

Știri

Fonduri europene și pentru apicultorii din Alba

Publicat

în

Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020 a oferit posibilitatea finanțării pentru afacerile apicole aflate la început de drum. Prin Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, crescătorii de albine au putut cere sprijin nerambursabil de la AFIR de 15.000 de euro.  Potrivit unui clasament realizat de Agrointeligența -www.agrointel.ro pe baza datelor furnizate de AFIR, pe primul loc în topul județelor unde s-au luat bani europeni pentru apicultură se află Tulcea cu 68 de proiecte, urmat de județul Iași cu 60 de proiecte, de Hunedoara cu 56 de proiecte, Argeș cu 49 de proiecte și Teleorman cu 48 de proiecte.

Potrivit datelor transmise de AFIR pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro de la demararea Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), în anul 2015 și până în prezent, AFIR a primit 5.645 de cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de aproximativ 85 de milioane de euro, prin submăsura (sM) 6.3. Dintre acestea, 748 de solicitări au fost depuse pentru a obține finanțare în sectorul apicol.

Iată clasamentul județelor unde au mai mers bani europeni:

În 2017, fermierii beneficiază de unele modificări care ar putea face mai ușoară accesarea banilor europeni. Astfel, față de sesiunile anterioare, 2015 și 2016, Ghidul solicitantului valabil pentru sesiunea anuală 2017 prevede mai multe modificări și simplificări. Cea mai importantă modificare vizează dimensiunea economică a fermei eligibilă pentru finanțare, care s-a diminuat de la 8.000 S.O. – 11.999 € S.O. (valoare producție standard) la 4.000 – 11.999 € S.O. Modificarea dimensiunii economice a fermei permite și celor care au exploatații de dimensiuni economice mai mici să solicite și să obțină finanțare.

Citește și Probleme cu albinele din cauza caniculei? Vezi cum să le întinzi RAPID o cursă: VIDEO

De asemenea, începând cu acestă sesiune, depunerea cererilor de finanțare pentru sM 6.3 se realizează on-line pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info. Această modalitate de depunere a proiectelor vine în sprijinul solicitanților, care nu mai sunt nevoiți să meargă la sediul Oficiilor Județene din țară să depună întreg Dosarul cererii de finanțare.

O altă modificare vizează acceptarea de către AFIR a unei adeverinţe din care să reiasă toate datele necesare îndeplinirii condiţiilor eligibilitate şi de selecţie aferente sM 6.3, care implică înscrieri la APIA, în cazul în care în sistemul electronic al APIA nu se pot vizualiza înregistrările efectuate de solicitant în timpul campaniei de depunere a cererilor unice de plată.

Vă reamintim că termenul limită de depunere al proiectelor pe sM 6.3, prevăzut în Anunțul de lansare a sesiunii anuale este 31 iulie 2017. Momentan solicitanții interesați să depună proiecte mai au la dispoziție fonduri europene în valoare de aproximativ 186 milioane de euro (valoare pentru depunere raportată la plafonul de 200% din alocarea financiară).

De precizat că sprijinul acordat pentru această submăsură este 100% nerambursabil, iar finanțarea acordată unui proiect este de 15.000 de euro. Astfel, depunerea unei cereri de finanțare pe sM 6.3 nu presupune cofinanțare din partea solicitanților prin intermediul PNDR 2020.

Sursa:agrointel.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba