Focar de rujeolă în orașul Abrud : DSP Alba a demarat o anchetă epidemiologică

Adăugat la Știri
rujeolaDirecția de Sănătate Publică Alba informează că a deschis luni, 24 octombrie, o anchetă epidemiologică după apariția unui focar de rujeolă în orașul Abrud, șase persoane fiind suspecte, dintre care cinci internate, iar unul izolat la domiciliu.
Din declarațiile părinților, pacienții împreună cu familiile lor au participat în 9 octombrie 2016 la o întrunire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud la care au participat și copii de la Centrul de Plasament Criscior din județul Hunedoara care erau infectați cu rujeolă. Astfel, virusul a fost transmis și celor șase copii participanți la întrunire.  
Vârsta pacienților infectați cu rujeolă este cuprinsă între opt luni și 16 ani, iar cinci dintre aceștia au fost internați: patru la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, unul la Clinica de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, iar alt pacient a fost izolat la domiciliu.
Doar unul dintre cei șase pacienți a fost vaccinat împotriva rujeolei.
Citește și 23 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână: 5 cazuri în Alba, de la începutul anului și până acum
Ancheta epidemiologică a DSP Alba vizează stabilirea filiației cazurilor, delimitarea zonei afectate, catagrafierea contacților de familie și comunitate și stabilirea statusului vaccinal al acestora pentru recuperare la vaccinarea ROR.
Direcția de Sănătate Alba a făcut și face în continuare apeluri părinților să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei. În prezent, în stocul DSP Alba se mai află 5145 de doze. 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii