Rămâi conectat

Știri

Flaviu Cozuc, directorul AJPIS Alba : Albaiulienii care dețin terenuri, autoturisme sau conturi bancare, nu pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței

Publicat

în

În timpul sezonului rece persoanele singure și familiile cu venituri mici din Alba au posibilitatea de a beneficia de ajutoare de stat pentru încălzirea locuinței. În acest sens, consumatorii vulnerabili, se pot adresa primăriilor unde trebuie să depună și cererile.

O mai pot face până astăzi dar termenul se poate prelungi. Ajutoarele pentru încălzirea locuinței sunt acordate anual în sezonul rece, adică în perioada de 5 luni cuprinsă între 1 noiembrie 2015 și 31 martie 2016. Directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc a declarat la Unirea FM că ajutoarele pentru încălzirea locuinței sunt acordate pe baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere referitoare la componența familiei , veniturile acesteia și bunurile deținute. De la an de an, numărul celor care solicită ajutorul pentru încălzire scade, a precizat Flaviu Cozuc. Dacă acum 4 sezoane erau 30.000 de beneficiari, anul trecut acest ajutor pentru încălzirea locuinței a fost acordat pentru 12.000 de persoane.

Flaviu Cozuc, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba : ”La lemne sunt peste 5.000 de persoane care au beneficiat, mai exact 5044, pentru gaze naturale 7152 iar pentru energie electrică 16. În total 12.212 de familii au beneficiat de ajutorul pentru încălzire, sub o formă sau alta. Am analizat o situație comparativă cu anii precedenți și trendul este în scădere. De la an la an sunt tot mai puține persoane care beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinței. Acum patru sezoane erau 30.000 de beneficiari iar sezonul rece trecut am ajuns la 12.000.”

Cei care solicită acest ajutor trebuie să știe că anumite bunuri deținute conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzire.

Bunuri imobile
Clădiri sau alte spaţii locative (în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti);
Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală.

Bunuri mobile (aflate în stare de funcţionare)
Autoturism/Autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de zece ani (cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile);
Mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de zece ani;
Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze;
Şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi ;
Utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată;
Utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale;
Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;

Depozite bancare
Depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei.

Terenuri/animale şi/sau păduri
Suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba