Firmele nu vor mai avea voie să angajeze timp de 3 luni o altă persoană pe postul eliberat de un angajat care a fost concediat

Adăugat la Știri

salariatiO serie de firme nu vor putea angaja alte persoane pe locurile celor concediați timp de 3 luni de la momentul desfacerii contractului de muncă, dublu față de actuala perioadă de așteptare, de 45 de zile, impusă astăzi în Codul Muncii.

Astăzi, Codul Muncii prevede, printr-o formulare relativ complicată, că “în termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectivă are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reînființat în aceeași activitate, fără examen, concurs sau perioadă de probă”.

Citește și Măsuri de protecţie suplimentară pentru sindicalişti: Proiect de modificare a Codului Muncii

Această prevedere se traduce practic prin faptul că un angajator nu poate angaja pe altcineva, pe un post desființat prin concediere colectivă, timp de 45 de zile. Acum, această regulă va fi modificată, urmând să fie introdus un termen mult mai mare în care unui angajator îi va fi interzis să decidă noi angajări pe posturile respective.

Sursa:profit.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii