Rămâi conectat

Știri

Festivalului Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu” – Concurs de interpretare a cântecului popular românesc, la Sebeș, în perioada 11-13 noiembrie

Publicat

în

În  perioada 11 – 13 noiembrie 2016, în municipiul Sebeşul va avea loc cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu” – Concurs de interpretare a cântecului popular românesc. Evenimentul aduce pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş cei mai îndrăgiţi interpreţi de folclor, dar şi tineri artişti care vor să se afirme şi să ducă mai departe moştenirea marelui culegător de folclor românesc, Felician Fărcaşiu.

Festivalul Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu” este structurat în două secţiuni: prima secţiune vizează concursul de interpretare dedicat soliştilor vocali de muzică populară – amatori din întreaga ţară, având vârsta cuprinsă între 15-30 ani, iar cea de-a două secţiune vizează recitalurile artiştilor consacraţi.

Programul Festivalului Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu”:

Vineri, 11 noiembrie 2016:

– ora 14,00: primirea oficiala a concurenţilor de către Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, la Primăria Municipiului Sebeş;

– ora 15,00: preselecţia concurenţilor înscrişi – înregistrarea audio a preselecţiei;

– ora 17,00: comunicarea rezultatelor preselecţiei urmată de tragerea la sorţi a intrării în concurs;

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016:

  • ora 10,00: workshop pe teme de etnografie şi folclor
  • ora 11,30: repetiţiile concurenţilor cu orchestra
  • ora 18,00: concurs de interpretare a cântecului popular românesc
  • ora 19,00: recitaluri artişti consacraţi

Grupul vocal “ Felician Fărcaşiu”

Virginia Irimuş

Răzvan Năstăsescu

Roxana Reche

Cătălin Haşa

Adina Hada

Ionuţ Fulea

Matilda Pascal Cojocăriţa

Duminica, 13 noiembrie 2016:

  • ora 11,00: deliberarea juriului
  • ora 18,00: premierea concurenţilor şi gala laureaţilor
  • ora 18,40: recitaluri artişti consacraţi

Grupul vocal “Suflet de român”

Mihaela Daju

Bogdan Toma

Oana Bozga Pintea

Sebastian Stan

Maria Filimon

Marius Ciprian Pop

Nineta Popa

Andreea Voica

Sergiu Cipariu

Spectacolul va fi prezentat de vedeta televiziunii publice, doamna Iuliana Tudor.

Acompaniază: Ansamblul  “Augustin Bena” al Judeţului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Regulamentul Festivalului – concurs naţional de interpretare a cântecului popular românesc „FELICIAN FĂRCAŞIU”

Obiectivul festivalului este acela de a descoperi şi promova noi talente interpretative, de a pune în valoare cântecul popular autentic şi de-al introduce în circuitul valorilor spirituale, de a realiza o prezentare nealterată a frumuseţii costumului popular din diferite zone culturale ale ţării.

Condiţii de participare: La concurs sunt invitaţi să participe solişti vocali de muzică populară – amatori din întreaga ţară, având vârsta cuprinsă între 15-30 ani.

Repertoriu: Atât la preselecţie, cât şi în concurs, soliştii vor prezenta două cântece, din zona din care provin, unul cu acompaniament orchestral, altul fără acompaniament orchestral (doină, bocet, baladă). Se va acorda un premiu special pentru cea mai bună interpretare o unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşiu.

Înscrierile se fac pe baza fişelor de concurs şi a partiturilor muzicale pentru acompaniament orchestral, care vor fi trimise pe adresa Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, bd. Lucian Blaga, nr. 45, cod poştal 515800, telefon: 0258/732939, fax: 0258/732844 sau prin e-mail: [email protected], până la data de 10 noiembrie 2016, ora 16.00.

Desfăşurarea concursului.

Vineri, 11 noiembrie 2016, la ora 15.00, debutează preselecţia concurenţilor, care va avea loc la sediul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, din Sebeş. Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, la ora 11.30, vor începe repetiţiile concurenţilor cu orchestra, iar de la ora 18.00, concursul. Festivitatea de premiere şi gala laureaţilor vor avea loc duminică, 13 noiembrie 2016, de la ora 18.00.

Concursul se va desfăşura sub forma unui spectacol cu public în sala ”Radu Stanca” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi.

Câştigătorul marelui premiu va fi invitat de onoare pentru susţinerea unui recital la următoarea ediţie a festivalului.

Juriul

Aprecierea concurenţilor va fi făcută de un juriu alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale, specialişti în folclor muzical, etnografie, etc. Membrii juriului sunt: doamna Elise Stan, doamna Doina Işfanoni, domnul Ioan Bocşa, doamna Matilda Pascal Cojocăriţa, doamna Iuliana Tudor, domnul Alexandru Pal, domnul Ionuţ Fulea, domnul Gelu Stan, domnul Constantin Şalapi.

Premiile

Pe baza clasamentului stabilit de juriu, la secţiunea solişti vocali, se vor acorda următoarele premii:

  • Marele premiul al festivalului – 3500 lei
  • Premiul I – 2000 lei
  • Premiul II – 1500 lei
  • Premiul III – 1000 lei
  • Un premiu special pentru interpretarea unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşiu – 500 lei
  • Premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România – 500 lei

Toate premiile sunt în valoare netă.

Juriul are latitudinea de a nu acorda sau de a redistribui premiile.

Tuturor concurenţilor li se vor acorda diplome de participare.

Festivalul Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu”, ediţia a XIV – a, Sebeş, va fi televizat de postul televiziunii publice, TVR3.

Organizatorii Festivalului de Folclor „Felician Fărcaşiu” sunt: Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” – Sebeş.

Parteneri: TVR3; Radio România Cluj, Radio România Timişoara, Uniunea Artiştilor Intrepreţi de Folclor Muzical din România (UAIFMR), Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Sponsori: Hotel Clasic, Hotel Leul de Aur, Hotel Fan, Motel Dacia, SC Trans Iviniş & Co SRL, Partener Rompetrol, Savinidue, Romaqua Group Borsec, Alpin 57 Lux, Tecnostar Consulting, Vertical Graphic.

Parteneri media: Radio Reîntregirea, Radio Unirea, Radio Orion, Radio Star, ProAlba, Urbea Mea, Alba Ştiri, Ziarul Unirea, Ziarul Sebeşanul.

Accesul la cele două seri de spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş. Costul unui bilet este de 5 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba