Rămâi conectat

Știri

Evaluarea Națională 2018: Ce nu au voie elevii să facă la examen

Publicat

în

Elevii de clasa a II-a au dat startul Evaluarii Nationale 2018, in perioada 7-10 mai. Urmeaza Evaluarea Nationala pentru clasa a IV-a, în 15-17 mai, Evaluarea Nationala pentru clasa a VI-a, în 23-24 mai mai, si, la final, Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a, intre 11 si 14 iunie. Elevii trebuie sa urmeze niste reguli stricte in timpul desfasurarii examenului, in caz contrar vor fi eliminati din sala.

Este absolut necesar ca elevii sa trateze examenul cu seriozitate. Iata ce trebuie sa stie si sa respecte:

Candidatii vor intra in sala de examinare cel tarziu la ora 8.30, dupa predarea materialelor ce nu sunt permise a fi introduse de catre candidati in sala de examen (orice ar putea sa ii inspire- carti, dictionare, telefoane, tablete etc.).

Proba incepe la ora 9.00, moment in care se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine examenul. Durata probei scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.

Atentie! Candidatul care nu se afla in sala de examen in momentul distribuirii subiectelor pierde dreptul de participare la sesiunea de examen. Dupa inceperea predarii lucrarilor de catre candidati spre asistenti, se va avea in vedere ca pana la predarea ultimei lucrari sa fie prezenti in sala cel putin trei candidati.

Evident, elevii nu au voie sa incerce sa copieze. Pentru prevenirea fraudei sau tentativei de frauda, se va tine evidenta asupra distribuirii ciornelor catre candidati. Ciornele se strang separat de lucrarile candidatilor. Candidatii care predau lucrarea cu mai mult de o jumatate de ora inainte de expirarea timpului maxim prevazut nu au dreptul sa pastreze subiectul de examen, predandu-l asistentilor o data cu lucrarea scrisa si ciornele. La expirarea timpului maxim (2 ore) candidatii au dreptul sa pastreze subiectul de examen.

Membrii comisiilor nu au dreptul sa faca publice subiectele decat dupa expirarea timpului maxim de lucru. In cazul eliminarii din examen a unui candidat se completeaza procesul verbal de eliminare si, pe lucrarea candidatului, presedintele CEx – singurul cu drept sa decida eliminarea – va trece nota 1 (unu) cu cerneala rosie si semneaza

Se interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la elevi, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul elevilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitatile de invatamant sau din centrele zonale de evaluare.
Nu uitati ca tot examenul este supravegheat video si audio si este inregistrat.
Evaluarea Nationala 2018.
Calendar Evaluarea Nationala 2018 clasa a IV-a:
15 Mai – Limba Romana
16 Mai – Matematica
17 Mai – Limba Materna
Calendar Evaluare Nationala 2018 clasa a VI-a :
23 Mai – Limba si Comunicare
24 Mai – Matematica si Stiinte ale Naturii
Calendar Evaluare Nationala 2018 clasa a VIII-a :
11 iunie – Limba si Literatura Romana
13 iunie – Matematica
14 iunie – Limba si Literatura Materna
Sursa:portalinvatamant.ro

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba