Evaluare Națională 2017: Astăzi se afișează rezultatele finale, de după contestații

Adăugat la Știri

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2017, după contestații, se afișează, astazi, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale.

Elevii de clasa a 8-a au susținut, în perioada 19-22 iunie, probele evaluării naționale, luni fiind afișate rezultatele înainte de contestații.

Peste 200 de contestaţii au fost depuse în urma publicării rezultatelor la capacitate. În  județul Alba, 4 candidati au obtinut nota finala 10, toti  elevi ai scolilor din Alba Iulia.  De asemenea, la nivel national, judetul Alba ocupa locul 8 intr-un top al notelor. Potrivit datelor ISJ Alba, aproape 80 la suta dintre cei care au participat la examen, au luat note peste 5.

In procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei.

Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală.

Conform unei noutati introdusa in acest an, candidatul major şi părinţii acestuia, pot solicita comisiei de organizare să vadă lucrarea după afişarea rezultatelor finale, de după contestaţii. La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un reprezentant legal. De asemenea, in acest an, creste importanta notei de la Evaluarea Nationala, la 80% in media de admitere la liceu.  De luni, 3 iulie, elevii isi pot depune dosarele de inscriere la liceu.

 

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii